Gezellige feestdagen… op TV West
It’s the most wonderful time of the year. Juist daarom hebben we bij TV West heel veel mooie programma’s klaar staan. Een hilarische klucht, spraakmakende westdocs, een terugblik op 2016 en nog veel meer: tijdens de feestdagen moet je bij West zijn!

Het Kersthuis 2016
6 tot en met 23 december
Wie heeft het mooiste kersthuis van de regio? Dat is dé hamvraag in ‘het Kersthuis 2016’. Elke werkdag na het TV West Nieuws kijken we binnen bij echte kerstfans.

Enne: bén jij of kén jij iemand met een enorme passie voor Kerst? Geef je op en mail naar kersthuis@omroepwest.nl

Gouda bij Kaarslicht LIVE

16 december, 18.45 – 20.00 uur
Op vrijdag 16 december doet TV West live verslag van de 61e editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’. Presentatie door onze eigen Nawal Bakkali.

Westdoc ‘Mien Abdoella, Koningin van de Weggeefwinkel’
21 december
De eerste documentaire gemaakt met een smartphone over Mien Abdoella die samen met dertig vrijwilligers ‘De Weggeefwinkel’ in het Haagse Laakkwartier runt.

Kerst in Van de Kaart
22 december
Een speciale kersteditie van Van de Kaart: samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet Sol op pad in een rechte lijn door de regio.

Kerst met West in Oberhausen
23 december
Eén bus, 40 West-fans, een Duitse kerstmarkt en onze goedlachse presentator Johan Overdevest. In ‘Rauzen in Oberhausen… mit Johan’ doen we verslag van de oergezellige kerstreis richting Oberhausen op 3 december.

Kerstconcert Haagse Nieuwe Kerk
24 december
Registratie van het Atheneum Kamerorkest van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de Nieuwe Kerk aan het Spui  is het genieten van een feestelijk kerstconcert onder leiding van Arjan Tien.

Westdoc Mariken, visioen van een opera

25 december
Een operavoorstelling over een nieuwsgierig, maar ook kwetsbaar meisje dat op reis gaat door de duistere wereld, gebaseerd op het verhaal van Mariken van Nieumeghen uit 1515: een intens en ontroerend verhaal.

Kerstconcert Delft
26 december
Kerstconcerten vanuit de Oude Kerk in Delft met hoofdrollen voor  onder meer zangeres Petra Berger en pianovirtuoos Jan Vayne.

Klucht ‘Prettig gestoord! Kom van het dak af’
26 december
Dolkomische klucht ‘Prettig gestoord! Kom van het dak af’ met Bartho ‘Jef Alberts’ Braat en Arijan ‘Adje’ van Bavel in de hoofdrollen.

Westdoc De Dorpsstraat

27 + 28 december
Tweedelige documentaire over de Dorpsstraat in Zoetermeer. De historische kern houdt al ruim vijftig jaar stand, terwijl de rest van Zoetermeer explodeerde van minder dan 10.000 naar 120.000 inwoners..

Jaaroverzicht 2016
27, 28, 29 en 30 december
We zetten de hoogtepunten van 2016  in vier afleveringen voor je op een rij in ons vermaarde Jaaroverzicht. Van Bruce Springsteen tot de Pokémongekte: presentator Herman Nanninga zet ze alles nog eens op een rijtje.

Oudjaarsavond
31 december
Op Oudjaarsavond vermaakt Sjaak Bral je met zijn oudejaarsconference ‘Vaarwel 2016’. Na de show schakelen wij om 23.00 uur live over naar het vreugdevuur in Scheveningen.

Nieuwjaarsduik
1 januari
We zenden de Nieuwjaarsduik live uit vanaf het strand van Scheveningen met onder andere het laatste nieuws van de afgelopen nacht en een interview met deelnemers.

Westdoc Van kas naar kou
2 januari
De Westlandse Michelle van Dijk kweekt potplanten in haar kas, maar ‘s zomers runt zij de noordelijkste camping van de wereld, op 78 graden noorderbreedte, in Spitsbergen.

Westdoc Suikerzakjes
4 januari
Suikerzakjes: vroeger waren de papieren zakjes hét visitekaartje van elk café of restaurant. Veel mensen spaarden de zakjes in speciale verzamelalbums. Een zoektocht naar verhalen achter die suikerzakjes.