Op zaterdagavond 24 september wordt in de studio van de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag het eerste nummer van het magazine ‘Haagse Historie’ gelanceerd en vindt de eerste finale van de Haagse Historie Quiz plaats.

Magazine Haagse Historie
‘Haagse Historie’ is een initiatief van de stichting Haagse Historie & Erfgoed, een samenwerkingsverband van de 20 historische verenigingen in Den Haag en de Haagse erfgoedinstellingen (Het Haags Historisch Museum, Gemeentearchief, Monumentenzorg en Archeologie). Het tijdschrift zal hierna elk kwartaal verschijnen. De redactie bestaat uit ervaren journalisten en historici. Hoofdredacteur is Bas Kromhout.

Quiz
De stichting is ook de initiatiefnemer van de eerste Haagse Historie Quiz. Vier teams strijden onder leiding van presentator en spelleider Joost Karhof om de ‘Haagse Historie Wisselbokaal’.  
Er is een team ‘Bekende Hagenaars’ met o.a. Ferry Mingelen en Yvonne Keuls. Een tweede team met (oud) wethouders met o.a. Joris Wijsmuller. Het derde team bestaat uit de winnaars van de twee schriftelijke voorrondes in De Posthoorn en Albert Peeters, eindredacteur van De Posthoorn.
De quizvragen voor de tweede voorronde staan op 24 augustus a.s. in De Posthoorn. Iedereen kan nog meedoen.
Het vierde team wordt samengesteld uit Omroep West presentator Fred Zuiderwijk en de winnaars van de voorrondes, die Omroep West organiseert.

Voorrondes Omroep West

Van 5 tot en met 16 september worden elke werkdag twee quizvragen gesteld op radio, tv en online. Op vrijdag, de laatste dag van de week, komen alle vragen nog een keer terug op de website. De twee beste spelers van deze 2 weken worden bekend gemaakt tijdens het kijkradioprogramma  ‘Debby en haar Mannen’ op vrijdag 23 september tussen 10.00 en 13.00 uur. Zij mogen deel uit maken van het Omroep Westteam tijdens de finale op 24 september.

Prijzen
Elke dagwinnaars winnen het blad ‘Haagse Historie’, 2 entreekaartjes voor het Haags Historisch Museum, de film Sporen van Smaragd over het Haags Indisch Erfgoed gepresenteerd door Yvonne Keuls of het handboek ‘Den Haag voor Dummies’.
De twee finalisten winnen ook nog eens een passe-partout geldig in Haags Historisch Museum, Museum de Gevangenpoort, Museum Bredius en Galerij Prins Willem V.

Finale bijwonen?
Belangstellenden kunnen de Haagse Historie Quiz in de Centrale Bibliotheek bijwonen door zich op te geven bij quiz@denhaag.nl
U ontvangt dan een bevestiging. Er zijn 130 plaatsen beschikbaar. De finale is ook integraal op internet te volgen via de Bibliotheek Livestream.  
Meer informatie op www.haagsehistoriemagazine.nl.