(advertentie)

Trauma agenten na rellen Pijnacker

Omroep West

PIJNACKER-NOOTDORP - Twee politieagenten hebben ptss (post-traumatische stressstoornis) overgehouden aan de Oranjerellen in Pijnacker.

In 2006 liepen de Oranjefeesten in Pijnacker uit de hand. Vier agenten werden aangeklaagd, omdat ze te hard zouden hebben opgetreden. Door het incident en de lange nasleep zijn de twee agenten getraumatiseerd.

Politie erkent fouten

Politie Haaglanden erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de begeleiding van de agenten.  Het korps wil leidinggevenden trainen om ptss beter te herkennen bij medewerkers.

Reportage: verslaggever Matthea Vrij (Radio 1, EO) had openhartige gesprekken met diverse betrokkenen, onder wie één van de agenten. Het volledige verhaal kun je hierboven beluisteren.

Foutje gezien?

Audio: Trauma agenten na rellen Pijnacker 2006

ik heb zelf Cptss (chronische/complexe ptss) geen pretje maar mee te leven of nou ja   je moet wel ZELF kijken hoe je t b oor jezelf zo prettig mogelijk maakt

nogmaals makkelijk en n begrepen iets NEE maar tis wel zo  dat hoe je er zelf mee omgaat heel belangrijk is zelfacceptatie  en erkennen is een eerste stap

 

 

Watjes.

Watjes,

Wat zijn nou watjes...... dingen voor je oren.....  mensen die zich schuilen voor de dingen die om hen heen gebeuren.... of zijn dat de mensen die klagen dat ze te hard zijn aangepakt door politie.....

Vroeger hoefde men niet met pepperspray te lopen, vroeger hoefde men niet zwaar bewapend rond te lopen vroeger had men respect voor een diender.

Als je vroeger het woord politie hoorde rende je wel, je was bang, je had respect. Nu gaat men direct het gevecht aan.

Ik vind ray dus helemaal geen watje want is hij een ding voor in je oren... nee ? iemand die zich schuilt achter de dingen die om hem heen gebeurt... NEE! hij heeft de ballen in zijn broek om te zeggen wat hem is aangedaan.

Dus de vraag.... ben jij nou zelf een watje? of ben jij iemand die vind dat hem onrecht is aangedaan op straat door een diender. Denk het laatste want je bent ook zo een watje dat je je naam niet durft te vermelden. Wel kritiek leveren maar niet er vooruit durven te komen.

Bijdeze.... JIJ bent mijn watje!!!

Dit is volkomen respectloos naar de burgerslachtoffers. Wat een brutaliteit. Werkelijk beneden alle peil.

PTSS is echt geen pretje. Kijk maar naar al die militairen die in de steek zijn gelaten door defensie na alle vredesmissies.

Leidinggevenden kunnen dit echt niet goed herkennen. Plus het risico bestaat dat er vanuit de top druk wordt uitgeoefend.

Advies is dan ook dit aan externe psychologen over te laten die zich hierin hebben gespecialiseerd

Ik spreek uit ervaring, want ook ik ben helaas na mijn missie in Libanon, helemaal in elkaar gedonderd.

Ook toen werd het niet herkend, met alle gevolgen van dien.

Sterkte voor de betreffende agenten gewenst.