(advertentie)

Storing ING en iDeal door cyberaanval

REGIO- Een grote internetaanval was vrijdag de oorzaak van de problemen bij ING Bank en betalingssysteem iDeal. De sites werden bestookt met dataverkeer, zodat ze nauwelijks bereikbaar werden.

De banken zijn niet gehackt en de veiligheid is niet in gevaar geweest. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken laten weten. Wie achter de actie zit, is nog niet bekend.

Klanten van ING konden vrijdagmiddag vanaf kwart over 1 niet meer internetbankieren. Ook de mobiele app van de bank deed het niet. Verder lag de website van de bank, die woensdag ook al kampte met problemen, plat. Op hetzelfde moment dat de storing begon bij ING, kon er ook niet meer betaald worden via iDeal. Klanten van ING en SNS konden niet afrekenen en vijf banken konden daarnaast opeens geen contact meer krijgen met webwinkels die bij hen waren aangesloten.

Foutje gezien?

Reacties

ik doe nog ouderwets met overschrryvvings kaarten hoef je niet in te loggen en geen hackers.

Miljoenen aan provisies krijgen de bestuurders van de banken, maar waarvoor? Leg dat maar eens uit.

Hier kan de bank in ieder geval niets aan doen. Er is sprake van een grootschalige cyberaanval wat eigenlijk niet tegen te houden is. Het is uberhaupt nog een wonder dat de site nog functioneert!

Heb zelf nog geen internetbankieren, voorlopig hou ik het bij het oude. Momenteel is het veel te link, het is crisis en onze vrienden uit het oostblok zijn professoren in dat soort dingen.

Kom nog steeds ING niet op.

De hele avond, tot nu (21.30 uur) aan toe krijg ik als ik met iDeal probeer te betalen foutmeldingen.
Blijkbaar is het probleem nog niet over.

Hopelijk weten ze die criminelen die achter deze actie zitten snel te vinden of in elk geval hun acties onschadelijk te maken.
Dit keer kan ik het de bank niet kwalijk nemen, die zijn nu ook slachtoffer van externe factoren.

Daarom vertelde de ING. niets. Ze schaamden zich om het burger te vertellen.
Burgers kunnen beter een eigen backup maken -door bv. weer op de oude manier te werken