(advertentie)

Dode Leidse buurtkat Bledder wordt opgezet

Leidse kat Bledder (foto: Facebook)
Herdenkingsbankje voor Leidse buurtpoes Bledder
LEIDEN - De Leidse buurtkat Bledder wordt opgezet. Dat zeggen de eigenaren van het beestje tegen Omroep West. De kat overleed woensdag door een auto-ongeluk.

Bledder was een begrip in de Leidse binnenstad. Hij vertoefde regelmatig in verschillende winkels en kroegen in Leiden en had zijn eigen Facebookpagina. De kat is overreden door een auto in de Hartesteeg, vlakbij zijn huis. De automobilist is daarna doorgereden.

In de vriezer 

Bledder ligt nu opgebaard in de vriezer van een studentenhuis aan de Hartesteeg. De studenten willen de kat opzetten en in café Jantje van Leiden stallen. Ze zamelen hier geld voor in. Met het overgebleven geld willen de studenten een afscheidsborrel in Jantje van Leiden houden.

Voor dat café is een herdenkingsbankje voor Bledder gemaakt. ‘Ik heb zelf  ook een aantal katten, dan raakt dit je’,  zegt een buurtbewoner met tranen in zijn ogen.

'Levens waren op'

De baasjes waren niet erg verrast dat hun kat onder een auto was gekomen. ‘Het is een avontuurlijk katje. Hij is al een paar keer uit de gracht gehaald. Zijn negen levens waren op’, zegt Willem-Friso Haagsma, één van de eigenaren.

Het woord Bledder is een paar jaar geleden verkozen tot mooiste woord van Leiden. Volgens de oprichter van Bledders Facebookpagina, Mark Siera, betekent dat lastpost. 'Dat past bij hem, want hij bracht zichzelf soms in de problemen.'

Foutje gezien?

Video: Bledder, nog levend

Video: Leidse Bledder

Audio: Buurtkat Bledder

Reacties

Zo hebben wij hier ook een kat in het centrum zo super lief een echt allemans vriendje en gaat iedere winkel voorbij ook bakkerij bart en daar is hij dan ook van ahrte welkom :D

Super dat hij opgezet word je bouwt na jaren toch een band met zo'n beestje mijn ouders hebben het ook gedaan zijn naam was Okke een rood kleurige halve pers een super mooie beest!

waar heb je dat gedaan dan weet je dat ook nog

waar kan je nu kat opzeten dan

Bledder is lastpost een soort Justin Bledder dan

Laat mensen doen wat ze willen doen...er schuilt geen gevaar om een geliefd dier op te willen zetten en het te plaatsen in een cafe. Als die studenten het geld bijeen krijgen is dat toch mooi? Voor mijzelf gaat het te ver, maar accepteer het en ga verder. Moeten meer mensen doen! Voor mij volstaat een gemeend "Rust zacht Bledder!" en sterkte voor een ieder die Bledder mist!

goh,en ook bezoekuur nog.

hallo ben arina woon in houtwijk vindt niet leuk wat de gemeente doet de ouders hun kinderen naar school brengen en zelf halen de bus van mij zoon de gemeente zijn niet goed wijs gr ja. parlevliet

over niet goed wijs gesproken...
waar gaat dit over? :-S

Snap je dat niet dan? De adelaar zit op zijn nest. Ik herhaal: de adelaar is koekoek. Capiche?

vreselijk .
zo kunnen we de binnenstad vol zetten met omgekomen
liefhebbende dieren.
laat zo,n beesje rusten bij zijn maatjes dan leeg te pulleken..
waar zijn we mee bezig ,en bij wie mag hij huizen dan.om de beurt??

"Bledder ligt nu opgebaard in de vriezer van een studentenhuis aan de Hartesteeg. De studenten willen de kat opzetten en in café Jantje van Leiden stallen."

Meteen een antwoord op je tweede vraag.

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres en telefoonnummer zullen niet op de website worden getoond.
Onze huisregels
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.