(advertentie)

Leidse koopman gaat klacht indienen tegen de politie

LEIDEN - Marktkoopman Ilias El Marsse mag dan zijn 24.000 euro terugkrijgen van de politie, voor hem is de zaak nog zeker niet afgedaan. Hij wil een klacht indienen tegen de politie.

De Leidse ondernemer hoorde vrijdag via zijn advocaat dat hij zijn geld terugkrijgt, maar stond niet te juichen bij dat nieuws. 'Er komt sowieso nog een klacht', zegt El Marsse tegenover Omroep West. Hij is nog steeds hevig verontwaardigd over de manier waarop hij is behandeld: 'Ik vind het jammer dat ik anno 2013 zo zwaar gediscrimineerd wordt.' 

Maar ook zakelijk zegt hij veel schade te hebben geleden. 'Ik sta op minder markten omdat ik geen betalingen kan doen.' Naast de inkomsten die hij hierdoor misloopt heeft hij ook nog de kosten voor de advocaat.

El Marsse zegt het inbeslaggenomen geld - de kerstomzet van zijn marktkramen - nog niet terug te hebben en verwacht dat dit nog wel even duurt. Hij is nog in overleg met zijn advocaat over de precieze invulling van de klacht.

De ondernemer werd 28 december in de Leidse Herenstraat opgepakt, omdat hij zich volgens de politie verdacht gedroeg. Hij zou schichtig om zich heen hebben gekeken en hij zette het op een lopen toen twee agenten in burger op hem afkwamen. 

Hij kan zich ook niet vinden in de lezing van de politie over zijn aanhouding. 'Ik bleef gewoon beleefd en heb ze gezegd dat ik mijn rijbewijs bij me had.' Hij ontkent hij dat hij niet meewerkte en gezegd zou hebben dat hij geen legitimatie had. 'Ook vertelde ik dat ik het geld bij me had en kon ook alle uitdraaien van de kassa laten zien.' Ondanks dat werd hij naar eigen zeggen getackeld en hardhandig in de boeien geslagen.

Een politiewoordvoerder laat weten: ‘Als betrokkene Ilias El Marsse van mening is dat hij door de politie onterecht is aangehouden, gediscrimineerd is en te hardhandig is aangehouden, dan staat het hem vrij om een klacht tegen de politie in te dienen. Uiteraard gaat de politie zeer zorgvuldig om met een dergelijke klacht. De politie kent daartoe o.a. een onafhankelijke klachtenprocedure.’

Foutje gezien?

Reacties

Klacht tegen de politie- succes dan !. Zinloos dus. De kracht van politie is ontkennen en verwarring zaaien

Hij wil een klacht indienen tegen de politie. Advies : Neem dan wel een advocaat -zo niet, dan stuurt het klachtenbureau jou het bos in. Ze gaan o.a. uiterst zorgvuldig taalkundig jou klacht ontleden. Vervolgens wordt je er van beschuldigd dat het allemaal je eigen schuld was. Of Maken jou verhaal om strategische reden extra onduidelijk en verzinnen een eigen verhaal. Aan de klacht is geen termijn verbonden. Daarom kunnen ze jou jarenlang aan het lijntje houden. Afijn -het komt er uiteindelijk op neer “het is je eigen schuld”. En als je niet uitkijkt smeren ze jou nog een proces aan ook.

De politie maakt vaker fouten,maar vaak weet men niet,waar je een klacht kan indienen tegen de politie.
Een politie die bepaalt,dat je schichtig kijkt en dan met z'n tweetjes achter die man aan gaan,flink hoor,nou ik zou het ook op een lopen zetten.
Deze man is nu de dupe van weer een fout van de politie,in burger achter een man aanhollen en dan zijn geld afpakken.
Nu kan hij niet op de markt staan,want een kraam kan hij niet betalen,omdat de politie het geld nog heeft.
Ik zelf heb hele slechte ervaringen met de politie,die een alleen staande vrouw gewoon laat zitten als ze om hulp vraagt.
Ik heb geen goed woord over de politie,zo zie je maar hoe ze zich gedragen,stelletje machtswellustelingen,dat zijn het.
In mijn dorp in ieder geval wel.
Ik kan er geen een meer zien,want dan ga ik echt kotsen.

Ik hoop,voor de marktman,die een leuke opbrengst had van zijn kerstmarkt,dat hij zijn geld terug krijgt met rente en de kosten,die hij gemaakt heeft voor de hulp van en advocaat.

Sterkte markt man,ik hoop,dat u uw geld snel terug heeft met rente.

Jammer dat de politie er een eigen draai aan geven wat door de rechter klakkeloos wordt over genomen als je in beroep gaat sta je volkomen alleen en kan je het wel schudde het gerecht in Nederland lijkt nergens naar

Volgens het "geschreven recht" kan de politie niet liegen. Ze leggen immers de Eed af. Daarom neemt de rechter het eerste verhaal over. En daarom zitten er ong. 900 burgers ten onrechte vast. Af en toe komt er 1 in het nieuws. Inmiddels hebben deze dan al jaren vast gezeten. Het Nederlands recht is zo krom als een hoepel. En allemaal met goedkeuring van de minister van justitie. De kringen rond dit ministerie zijn altijd van dezelfde kleur - de VVD of CDA. Die maken het meeste misbruik van hun discretionare bevoegdheden

Een klacht indienen helpt echt niet. Daar wordt het slachtoffer zorgvuldig administratief uitgezwaaid. Klachten- en klachtenregelingen - bij bestuurlijk & rechterlijke organisaties in Nederland is één grote farce. Klachten in Nederland, is één grote / ;ange brei van criminaliteit. Hetzelfde gedlt voor een klacht wegens niet vervolging

Een klacht helpt echt niet. Daar wordt het slachtoffer zorgvuldig administratief uitgezwaaid. Klachten- en
klachtenregelingen - bij bestuurlijk & rechterlijke organisaties in Nederland is één grote farce. Klachten in
Nederland, dat is één grote brei van criminaliteit. Hetzelfde gelt voor een klacht wegens niet vervolging

Ach gossie, en ja hoor daar komen ze weer....ik word gediscrimineert, snif snif. Het enige woord wat ze fatsoenlijk kunnen uitspreken.

Wat staat hier geschreven ??

Laat me raden; jij bent een maatschappelijk niet heel erg succesvolle autochtoon die maar erg weinig uit het leven heeft gehaald en geeft de schuld van je eigen falen graag aan een willekeurige groep allochtonen? Ben ik warm?

En u kunt het niet eens fatsoenlijk schrijven, zegt toch ook het nodige.

En jij lult als een kip zonder kop, zegt toch ook wel wat en knul....LEREN LEZEN, er staat geen fout in

Oh nee bijdehandje.............. gediscrimineerd. Dat schrijf je met een D!!!

onzin reactie

waarom plaats je hem dan geit?

esmee jij moet leren lezen jij zet zelf je bijdehande tekst tussen 2 teksten in en dan ga je reageren op de tekst die dan onder de jouwe staat
BETERSCHAP

HIJ HEEFT GROOT GELIJK
HET IS GEWOON MACHTSMISBRUIK ZOALS ZO VAAK
LIJKT RUSLAND WEL