(advertentie)

Koekamp ontruimd door politie

DEN HAAG - De politie en de ME hebben donderdag het tentenkamp van asielzoekers op de Koekamp in Den Haag ontruimd.

Uitgeprocedeerde asielzoekers en hun sympathisanten hadden zich vastgeketend om de ontruiming te verhinderen. De politie moest de mensen van elkaar loswrikken om ze te kunnen arresteren. In totaal zijn 28 mensen aangehouden, 21 asielzoekers en zeven sympathisanten. Ongeveer 25 vluchtelingen zijn al eerder vertrokken. Zij hebben elders onderdak gekregen bij sympathisanten.

Rechter
De uitgeprocedeerde asielzoekers moeten donderdag hun kamp op de Koekamp ontruimen. Dat heeft de rechter bepaald. De groep heeft geprobeerd het besluit van burgemeester Jozias van Aartsen aan te vechten, maar de Haagse rechtbank wees hun verzoek woensdagavond af. Van Aarsten wil dat de asielzoekers vertrekken omdat een permanent verblijf op de Koekamp volgens hem gezondheidsrisico’s  oplevert, zeker nu de winter is aangebroken.

Ontruiming
De uitgeprocedeerde asielzoekers hebben aangekondigd niet mee te werken aan een ontruiming. Ze zullen zich op een vreedzame manier verzetten. De uitgeprocedeerde asielzoekers staan sinds 16 september met hun tenten op de Koekamp, vlak bij station Den Haag Centraal.  

Nieuw kamp
Ook na de ontruiming gaan de acties door, aldus woordvoerder Kwinten. De uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen nergens terecht en willen of kunnen niet terug naar het land van herkomst. Ze zullen vechten voor hun bestaan, waarschijnlijk hier in Den Haag. Kwinten sluit niet uit dat elders in Den Haag of in een andere stad een nieuw kamp wordt opgericht.

Twitter

De gemeente meldt via Twitter dat de ontruiming rustig verloopt. "Beheerst en ambachtelijk optreden van politie tegen passief verzet demonstranten."

 

Foutje gezien?

Audio

Reacties

De wet is voor iedereen. Als je het er niet mee eens bent dan moet je demonstreren in het stemhokje.

Wegwezen ermee, op een vliegtuig en niet tot ziens, daaaaaaaaaaaaaaaaag . Ps Regel een groot vliegtuig, kunnen hun vriendjes, die linkse knuffelaars, meteen met ze mee

Een waterfiets met een enorme opblaasbanaan erachter is goedkoper én milieuvriendelijker :)

Voor de mensen die zich graag op wat voor manier zich opwinden: op de site van regio15.nl is momenteel een video te zien waar de ontruiming van het kamp geheel onttrokken wordt aan het oog van de camera's van de pers.
Dit onder het kopje dat de gemeente Den Haag meldt dat alles rustig en snel gebeurd en vooral de pers geen strobreed in de weg wordt gelegd.

De pers in Nederland denkt en eist zowat alles te mogen in het kader van de persvrijheid, maar ondertussen misbruiken ze die vrijheid vaak door óf doelbewust te schrijven en publiceren wat in hun (politiek gekleurde) straatje te pas komt zonder daarvoor echt ter verantwoording geroepen te kunnen worden, óf door onzorgvuldige sensatiegerichte berichtgeving.

Met andere woorden, ze willen alle rechten, maar geen plichten. Er zijn wel degelijk bepaalde ethische richtlijnen en waarden/normen waar ze zich eigenlijk aan dienen te houden die meestal aan de collectieve laars worden gelapt.

Dus laat ze maar lekker achter dat lijntje en de busjes staan waar ze ook niet hinderlijk in de weg kunnen lopen.

Er bestaat in NL. nog geen ministerium für staatssicherheit. Nog niet dus....

'K zou zeggen: neem het initiatief u weet kennelijk goed hoe deze georganiseerd moet worden.

Nee- dit moet je aan - "de deskundigen" overlaten. Dat zijn Fred & Ivo

Wat er gebeurt als je de politie hun gang laat gaan weten we nu wel, een kogel in je nek kan je krijgen. De pers is de enige die al die randdebielen bij de politie controleert, hoe meer vrijheid voor de pers hoe beter. Moet je eens kijken hoe zenuwachtig die agentjes worden als er een camera bij komt, dat is niet voor niks..

De pers is veel gevaarlijker dan de politie.

Alleen mensen met een kwaad geweten hebben wat te vrezen van de politie. Blijkbaar ben jij een van die mensen ;)

Anoniem,
Wat een totale onzin en waanzin verkondig je.Het doet mij denken aan de Duitse propaganda in de jaren dertig en begin veertig van de vorige eeuw.Geef de ander maar de schuld,maar wat ben jij,wat doe jij ?
Verdiepen in de echte achtergronden en oorzaken,nee hoor.
Gewoon hard schreeuwen,konden ze toen in Duitsland ook.
Dus ik zou me maar eens snel matigen en deze onzin voor je hoeden,in plaats van ,,olie op het vuur te gooien,,

Anoniem,
Wat een totale onzin en waanzin verkondig je.Het doet mij denken aan de Duitse propaganda in de jaren dertig en begin veertig van de vorige eeuw.Geef de ander maar de schuld,maar wat ben jij,wat doe jij ?
Verdiepen in de echte achtergronden en oorzaken,nee hoor.
Gewoon hard schreeuwen,konden ze toen in Duitsland ook.
Dus ik zou me maar eens snel matigen en deze onzin voor je hoeden,in plaats van ,,olie op het vuur te gooien,,

U bent zeker [al] stokoud. Als je dit allemaal hebt overleefd

anoniem 13-12-2012 | 16:14. Deze heeft gelijk. Er waren geen wettelijke gronden voor. De VN is buiten de "echte waarheid" gehouden- bleek ook achteraf.
U ziet alles door 1 bril [tunnelvisie]. Dat is niet objectief. En het tijdperk van de kruisridders, zijn we een tijdje gepassererd

Is dat zo? Is het tijdperk van de kruisridders voorbij, of heeft het tegenwoordig een ander, modern jasje?

De VN is het primaire voorbeeld van een lachwekkende organisatie zonder enige echte slagkracht waar alleen eindeloos geouwehoerd wordt. Als er actie moet worden ondernomen en je iets daadwerkelijk voor elkaar wilt krijgen moet je vooral de VN er NIET bij betrekken.

daarom konden de gangsters op 20 maart 2003 -vrij hun gang gaan. De VN werd overal buiten gehouden. Heden -in 2012 nog steeds.

Door u bedoelfde gangstars -waren voornamelijk de CEO bazen van de grote US banken. Zoals Goldman Sachs. Diezelfde Gangstars hadden ook de hand in de grote wereld oorlogen. En zitten nu weer overal fikkie te stoken

Het Westen- met name de US- was de oorlog in Iraq begonnen op valse gronden. Er was geen Wettelijke basis voor -om Iraq binnen te vallen. De 5 aangevoerde gronden waren onrechtmatig. De kleine [opvallende] club bandieten “uit de meest misdadige democratie” -hebben Collin Powell [buza] -toen voor hun misdadig karretje gespannen. Nu moet het Westen zo ruimhartig zijn -om die paar mensen "welke hier al lang binnen zijn" ook te helpen

Was puur voor de olie.

Objectief oordelen -kan je alleen als 'alle" bronnen raadplegt

De mensen die écht verdienen hier te blijven mogen ook blijven. En de mensen die dat niet verdienen moeten weer weggaan. Zo simpel is het. We hebben hier geen gelukszoekers nodig die onze belastingcenten verspillen door het systeem eindeloos te blijven uitmelken terwijl het resultaat toch is dat ze weg moeten.

Dit soort propaganda is hier niet welkom, en als je zo over het Westen denkt hoor je hier ook niet thuis. Jij moet lekker verhuizen naar het Midden-Oosten waar gelukkig nergens misdadige bandietenclubs te vinden zijn.

Deze mensen moetenwel geholpen worden,maar om het op deze manier af te dwingen,is niet de juiste methode.Hoe wel ? maar goede zijn van de Koekamp weg,Denk dat sommige goed in Nederland kunnen blijven,marmotten wel aanpassen en inburgeren.Anderen moeten echt terug,zeker als het mensen betreft die
Om financiële redenen naar Nederland zijn gekomen.
Dit soort acties zijn en mogen nooit worden toegestaan.

Deze mensen moetenwel geholpen worden,maar om het op deze manier af te dwingen,is niet de juiste methode.Hoe wel ? maar goede zijn van de Koekamp weg,Denk dat sommige goed in Nederland kunnen blijven,marmotten wel aanpassen en inburgeren.Anderen moeten echt terug,zeker als het mensen betreft die
Om financiële redenen naar Nederland zijn gekomen.
Dit soort acties zijn en mogen nooit worden toegestaan.

Misschien moeten jullie zelf ook nog eens voor je leven vluchten en misschien valt je dan net zoon reactie als die van jullie zelf ten deel.

Veel Irakezen die, omdat ze Westen toen hielpen, moesten vluchten.

Maar nu geeft Westen niet thuis, mogen ze doodvriezen.

Asielzoekers = Vluchtelingen het zij zo.
Maar wat te denken als ik zeg dat van de 100 procent asielzoekers,
45 procent economische vluchtelingen zijn,
45 procent zien wel waar het schip strand en zien het als een soort gratis vakantie, want wie doet je wat,
en
10 procent , dat zijn de ECHTE vluchtelingen die geholpen moeten worden.
Dus ik zeg , de vakantie is voorbij.
Toedeloe en wel thuis, als je opschiet ben je nog voor de kerst thuis.

Ze komen hierheen voor de poen. Een vluchteling gaat wel een landje verderop zitten. Maar gelukszoekers komen hier heen. Opgeruimd staat netjes en opzouten naar hun eigen land

Dat zal mooi zijn kijken wie het eerst pleite is uit dit land.

Werd vorig jaar rond deze tijd dat Occupy-kampje door de gemeente geruimd wegens dezelfde gezondsheidsredenen?
Toen er in april weer een paar tentjes verschenen op nagenoeg dezelfde plek, werden die gewoon weer gedoogd.

Totaal geen respect voor de uitspraak van de rechter en dus ook niet voor de Nederlandse wet!

Ik zal zeggen verhuis naar een ander land, de mazzel.

RTV-West loopt weer eens achter de feiten aan. Ontruiming is al voorbij.

Sympathisanten ga naar Afrika om de mensen te helpen daar is jullie hulp meer dan welkom.