(advertentie)

Openbaar vervoer Den Haag woensdag plat

Omroep West
DEN HAAG - In Den Haag rijden woensdag geen trams, bussen en Randstadrailvoertuigen. Het personeel van de HTM legt voor bijna 24 uur het werk neer.

Tot nu toe werd het openbaar vervoer in de grote steden alleen voor korte perioden onderbroken.

De actie is gericht op de miljoenen euro’s die het kabinet op het openbaar vervoer wil bezuinigen en tegen de openbare aanbesteding en duurt tot 1.00 uur.

Veolia en Connexxion

Busvervoerders Veolia en Connexxion respecteren de staking. Ze rijden wel door Den Haag, maar nemen alleen reizigers mee die buiten of naar de hofstad reizen. 

De openbare aanbesteding moet voor het Rijk 120 miljoen opleveren, daarnaast trekt het kabinet 45 miljoen euro minder uit dan in de afgelopen jaren aan het stadsvervoer. Door de maatregelen stopt ook de financiële groei van de vervoerders, een verlies van 100 miljoen.

Handreiking

Maandag maakte Minister Schultz van Haegen een tegemoetkoming van 23 miljoen euro richting de ov-bedrijven. De Haagse verkeerswethouder Peter Smit noemt de handreiking van Minister Schultz over de bezuinigingen op het openbaar vervoer 'zeer teleurstellend en onjuist'. Hij vreest voor een zeer uitgeklede versie van het OV, mogelijk alleen nog maar gericht op woon-werk verkeer.

Medewerkers en vakbonden zijn bang dat de maatregelen leiden tot overvolle trams, bussen en metro's, langere wachttijden en minder veiligheid.

Donderdag staakt het stadsvervoer in Rotterdam.

Foutje gezien?

Lees voor je reageert de huisregels.