(advertentie)

Blauwe vlag voor strand Monster, 's-Gravenzande, Scheveningen en Kijkduin

REGIO - Voor het eerst wappert dit strandseizoen de blauwe vlag in Monster, ’s-Gravenzande, Scheveningen en Kijkduin. De blauwe vlag is een herkenning voor veilig, schoon zwemwater, goede stranden en veilige jachthavens.
Vooral door de verbeterde rioolzuivering in Den Haag, kan de Blauwe Vlag nu ook uit in Kijkduin en Scheveningen. In Noordwijk en Wassenaar wapperde die vorig jaar ook al. Dat geldt ook voor jachthavens in Warmond, Leimuiden, Katwijk en Sassenheim.
Foutje gezien?

Reacties

Onbegrijpelijk dat Kijkduin hier ook bij zit. Een groot deel van het Kijkduinse strand is het hele jaar rond "hondenuitrengebied". Nou, dan weet het het wel: de baasjes staan met elkaar te ouwehoeren en de honden gaan hun gang. Makkelijk, want elk gedraaide drol die je niet gemaakt ziet worden, ruim je natuurlijk ook niet op.
Lekker fris om je kleine kinderen tussen al die drollen te laten spelen, maar ja, toch een blauwe vlag.
Vorig jaar ben ik zelf nog aangevallen door een hond, grote schram over m'n rug, maar ja, toch een blauwe vlag.

Lijkt er dus heel sterk op dat het hier om een politieke beslissing gaat en niet op een objectieve meting!

Er zijn maar een paar stranden in Nederland waar het hele jaar door honden mogen komen, alle andere stranden zijn van april tot oktober hondvrij. Als je een probleem hebt met honden, of dat nou over de honden zelf gaat of over de poep, moet je niet naar een hondenuitlaatstrand gaan. Zo simpel is het.