Zoon moordverdachte niet bekend bij Jeugdzorg

Peter R. de Vries
Peter R. de Vries
DEN HAAG - Het zoontje van de van moord verdachte Bert den D. uit Benthuizen was niet bekend bij Jeugdzorg Haaglanden. Bert den D. wordt door Peter R. de Vries beschuldigd van moord op zijn vrouw Rose Sulaiman.
Wel is de Jeugdzorg onlangs benaderd door De Vries. Dat laat de instantie weten naar aanleiding van ontdekkingen van De Vries. De gemeente Rijnwoude, waar Benthuizen onder valt, houdt de situatie in de gaten. Bert den D. en zijn 8-jarige zoon wonen sinds 2007 in Benthuizen.
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zegt dat Bert den D. verantwoordelijk is voor de moord op zijn vrouw in Thailand. Maar Den D. zegt zelf dat zijn vrouw plotseling naar haar ouders in Maleisië is vertrokken en haar zoon heeft achtergelaten. Volgens De Vries klopt deze verklaring niet, omdat uit gesprekken met vrienden en familie zou blijken dat de 36-jarige Rose nooit bij haar ouders is aangekomen.

Buurtbewoners

Volgens buurtbewoners staat Bert den D. bekend als een rustige, normale man. 'Hij woonde vroeger al met zijn ouders in Benthuizen', vertelt een bewoner. 'Op een gegeven moment is hij naar Thailand vertrokken en kwam enkele jaren geleden terug met een zoon. Hij vertelde mij dat zijn vrouw was achtergebleven in Thailand omdat zij niet in Nederland kon wennen. Toen stond ik er niet bij stil maar achteraf vind ik dat toch een vreemd verhaal. Welke moeder laat zijn kind nu achter?'
Een andere bewoner zegt dat de man geregeld in de kroeg kwam en soms nam hij zijn zoon mee. Ook zij omschrijft Bert den D. als een 'gewone man. Hij had een zoon en geen vrouw maar daar stelde niemand vragen over'.  'Het ergste vind ik het voor zijn zoon Johan,' vervolgt een ander. 'Hij heeft geen moeder meer en nu denken mensen ook nog eens dat zijn vader dit op zijn geweten heeft. Hoe moet hij naar school zijn gegaan vanochtend?'
Bert den D. wilde bij Omroep West geen commentaar geven op de beschuldigingen.
Het volledige dossier is te lezen op:
http://www.peterrdevries.nl/dossiers/rose-sulaiman/