EN DIT ZIJN ZE

DEN HAAG - De twee overvallers van juwelier Stratmann zijn waarschijnlijk naar België gevlucht. De Belgische regering heeft het signalement van de daders laten verspreiden.
Bij Omroep West liet de politie dinsdagmiddag al weten de namen van de daders te kennen. Inmiddels is het duidelijk dat het gaat om de 19-jarige Ziya B. en de 19-jarige Sandro Grigolia. Beiden komen uit Den Haag.
[image nid:137364 preset:video-460x283 align:none]
De 47-jarige Ruud Stratmann, eigenaar van juwelier Lapidee in Den Haag, is vorige week woensdagmiddag na de gewelddadige overval overleden. Hij werd rond 12.30 uur in zijn winkel aan de Beeklaan overvallen.

Neef

Een neef van de 19-jarige Ziya B. heeft aan Omroep West laten dat de familie niets wist van zijn geweldadige plannen.
Ziya wordt er van verdacht de juwelier te hebben overvallen.  De neef laat verder weten dat zijn familie niet weet waar hij nu is. 

Gevecht

Stratmann raakte in gevecht met de overvallers en raakte daarbij zwaargewond. Politieagenten die snel ter plaatse kwamen, troffen in de zaak de zwaargewonde eigenaar aan.
Hij werd in de winkel gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. De juwelier wordt woensdag in zijn winkel aan de Beeklaan herdacht. Vrijdag wordt hij begraven.

TV West Nieuws

Dinsdag besteedt het TV West Nieuws de hele avond uitgebreid aandacht aan de zaak. Ook de radio-uitzending op woensdagochtend tussen 06.00 en 09.00 uur zal grotendeels in het teken staan van deze zaak.