(advertentie)

Kast vol spionageapparatuur ontdekt in Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - Op het Oranjeplein in de Haagse Schilderswijk is een kast ontdekt vol met professionele spionageapparatuur. Dat blijkt uit foto’s die Omroep West in het bezit heeft. De kast waarin de apparatuur is aangetroffen, is identiek aan de wijkkasten die provider Ziggo gebruikt om huishoudens van tv, radio en internet te voorzien.

Foutje gezien?

Video: Spionagekastje in Schilderswijk

Reacties

Ja dat kastje is van de politie, bij ons in de straat is er een tijdje terug ook een kastje geplaatst wat op een electra kastje lijkt, aan de rand van het grasveld, met een les met gaatjes in het midden. Je ziet dus zo dat het niet klopt, en een paar weken later was ie foetsie!

Gek dat mensen nu roepen: Schande! Maar als er straks een paar doorgedraaide extremisten hun kind doodschieten op hun achterste benen staan en roepen: Waarom wist de overheid dit niet? Ja, mensen...wat willen we nou? 100% privacy met als gevolg dat de overheid ook nergens iets van weet of een overheid die verdachte en bepaalde groepen / plekken in de gaten houdt om erger te voorkomen? Roep het maar!

Ik vertrouw alleen mijzelf- zeker niet "deze" overheid als bewaker.

als moeilijke zaken niet via verkiezingen tot stand kunnen komen -dan lukt het wel via aanslagen .
Kijk maar terug in de geschiedenis. En waarom mensen makke lammetjes werden.

ik zie ook SHF Video Transmitters

En Groen Links - hoe gek moet je zijn- wil onderzoek. GL. dient zich tot de commissie stiekem te richten.

Dit is bijna-antiek materiaal en knutselwerk van een amateur loerder-afluisteraar met teveel vrije tijd en kwalijke fantasie. Een propje kauwgum had de werking van dit kastje al uitgeschakeld wat het stiekem meekijken betreft. Dit hele verhaal is vooral een product van een paranoide fantasialand en niet van een Inlichtingendienst.

Mensen wordt wakker er is een dreiging en de AIVD,MIVD doet gewoon hun werk ,moet er eerst wat gebeuren voordat jullie het begrijpen.kijk maar lekker naar onzinnige films de realiteit overzee is hetgeen wat hier kan gebeuren als jullie,slapende lammeren worden verrast door een geradicaliseerde wolf.
Jongens goed werk
NUNC AUT NUNQUAM

Als we latijnse uitspraken gaan gebruiken, dan heb ik ook wel één voor je: QUIS CUSTODIET IPSOS CUSTODES?

ik denk dat het niks mee temaken heeft met jihad strıjder maar de overheid wıl de jongeren dıe ın de omgevıng wonnen ın de gaten houden ık denk dat de polıtıe ook ıet ermee te maken hebben

Allemaal bangmakerij.

Ik denk nu te weten wie de echte terroristen zijn. Heel eng als ik dit zo lees.

Westerse Politici. Deze vallen erg op. Wie opvalt is per defintie verdacht

toen oost europa bij het westen kwam, kreeg het oosten de vrijheid die wij kennen.
maar wij kregen de stasi praktijken die ze daar kennen.
zeg maar dag tegen je rechten, dag tegen de vrijheid, dag 5 mei,
de nazies hebben uiteindelijk gewonnen.
1 volk
1 europa
1 leider krijgen we ook nog wel

Beetje raar dat mensen van ziggo zo maar een kast open maken die niet van hun is, niet op hun tekening staat en waar ze nooit een opdracht voor hebben gehad. Zie het al voor me dat ik met mijn huis sleutel de gehele straat door ga om te zien of ik de deur open krijg. Denk zelfs dat zo iets strafbaar is. poging tot insluiping of zo iets.
Dan mogen ze ook nog blij zijn dat het professionals zijn geweest die die kast plaatsten want kan me zo voor stellen dat in een wijk waar men aan het ronselen is zo iets zo maar zou kunnen zijn beveiligt met b.v. een bom of iets met stroom.
Kortom: ik denk dat men met de jatten van spullen af moet blijven als die niet van hen zijn. Door het weg vallen van deze kast kunnen de geen die ronselen gewoon door gaan met hun acties en ga dat maar eens uitleggen aan de ouders van hen die in een kist terug keren of helemaal niet terug keren omdat ze zijn opgegaan in rode mist.

Denk dat deze mensen vakkundig genoeg zijn hiervoor... Denk dat de beftreffende monteur een "bekende" kast zag maar die niet op de tekening stond, dit kan vergeten zijn op te nemen in de tekening natuurlijk. Zou wel fijn zijn als er storingen ooit zijn om precies te weten wat er in de wijken staat...

Dat weet deze medewerker van Ziggo ook niet.
De voorganger can Ziggo = [Casema] -weet dit mogelijk wel.
En anders de directie van Ziggo / Casema wel.

ik citeer Ziggo maar even: "Deze kast op het Oranjeplein stond niet op onze tekeningen" . De Ziggo medewerker wist het dus wel want al hun kasten staan wel op hun tekening. Ze hadden er dus gewoon van af moeten blijven.

Ziggo zegt in een reactie dat de kast niet van het bedrijf is

Bijna, zo niet, alles wat je op de foto's kan zien is te verkrijgen bij:
http://www.marshall-usa.com/optical/additional/catalog.php
Je moet enkel maar een forse beurs hebben en die heeft niemand nog die in nederland woont of enkele inlichtingen diensten en criminelen na dan.

Als ik die spionagekasten tegen kom, blijft er van de apparatuur niets meer over. Niemand heeeft het recht dit te doen, zelfs de overheid niet.

Bij toestemming van de bevoegde overheidsinstelling zoals het Openbaar Ministerie en Justitie mag dit dus kennelijk..

Eventuele andere ovetredingen die worden vastgelegd mogen niet worden gebruikt omdat er alleen toestemming is voor het bewuste "doel"

Ho Ho -wacht even : u bent net als alle overige NL. ingezetene een [potentieel] verdachte. Want sinds 2001 is elke Nederlander een verdachte.
.
En sinds 2004 {Madrid} en 2005 {Londen] -ook nog elke Europeaan.
Dit heeft de Wetgevende macht in Brussel zo besloten.
.
En onze trouwe [slaafse] bestuurders in Den Haag hebben daarop onze Wetgeving [sinds 2006]
vernieuwd /. veranderd.
.
U mag deze apparatuur - mocht u dit ooit vinden niet zomaar vernielen maar daarvan aangifte doen. Begrijpelijk dat u dar logisch niets meer van hoort. Dit zijn staatszaken.

Nee, zijn geen staatszaken, ze zeggen er niets van te weten.

En u gelooft hun !

Als je, als Omroep West, de conclusie trekt dat het mogelijk een geheime operatie betreft, is het niet erg slim om dit met foto's en al de wereld in te helpen. Wat een stel amateurs zijn jullie.

Schijnbaar is er iemand richting de media gegaan... Een journalist had dit beter moeten uitzoeken ipv vrij snel te communiceren naar buiten..

Lekker bijdehand ook om deze informatie bekend te maken, die kast zal er niet voor niets gestaan hebben.

Ja, om jou en mij in de gaten te houden, en niet alleen schoffies of crimineeltjes, wake up

Wacht maar dat er bom ontploft en een van je familie is slachtoffer, dan het de Nederlandse staat die niet heeft opgelet en geef je hun de schuld.. maar wel commentaar als men dit wil voorkomen door gebruik te maken van de nieuwste technieken..

Nou en. Ik heb niks te verbergen.
Jij wel?

Als je niets te verbergen hebt mag ik dan je pincode?

Iedereen heeft iets te verbergen, zijn privacy. Niemand heeft het recht zomaar te kijken wat jij allemaal in huis hebt. Met mooi weer laat jij natuurlijk ook je broek zakken.
Je hebt tenslotte niks te verbergen. ;)

Gelul met je privacy, die kast stond op de openbare weg.

U maar ook anderen zijn dadelijk verdacht als u nog wat te verbergen hebt. Als de overheid bij u een Camera plaatst geeft u dan toestemming ?

STOP MET CONSPIRACY BULLSHIT.
Leidt alleen maar tot ellende.

U gelooft uw overheid en de media. Dit is nu precies wat de macht van u wil.
Kijkt u eens onder b.v. mr. Andreas von Bulow. [en zijn Britse collega Meacher]]. Dat is een oud diplomaat
Deze man had de leiding bij het ontmantelen van de Stasi-en de archieven. Nu Advocaat en schrijver.
..[noot : geschenk uit de hemel]

De wereld zit vol engerds

Dat lijkt mij een nieuwe bedreiging: hie-ja-disten (1:24) eng hoor! XD

is dit een nieuw virus ?

politie en inlichtingendiensten zijn wereldrecordhouder in het aftappen van o.a. telefoonlijnen. Maar de methode raakt in opspraak nu is bewezen dat deze techniek openstaat voor misbruik en manipulatie. Want ook criminelen hebben dit gebied ontdekt.

Hoe moet de politie relschoppers / criminelen aanpakken?

'kabelgebonden' afluisteren valt onder het ministerie van Justitie, nl. het Landelijk Interceptie Orgaan (LIO).

Ziggo ontkent logisch. Bijna niemand weet dat Ziggo een onderdeel van de NSA is.

Zaten zeker geen vingerafdrukken of DNA sporen op ?

Wel grotendeels professionele apparatuur maar lijkt wel wat gedateerd te zijn. Zo als het in afgewerkt is lijkt er toch een (hedendaagse) elektromonteur aan het werk geweest te zijn. Vroeger ging dat netter. Mij lijkt het door iemand in elkaar is geknutseld die kan beschikken over gebruikte (afgedankte/vervangen) apparatuur en in die richting werkzaam is. Mag kennelijk niet teveel kosten en gezien het gebruikte standaardslot zou je toch denken aan iemand die (mogelijk als uitzendkracht/contractor) voor ziggo werkt of gewerkt heeft. Alhoewel een overheidsmedewerker die een kasje ritselt bij de fabrikant en nooit aan het vervangen van het slot denkt is ook geen kansloze gedachte.

De gedachte dat iemand een priveklusje doet of wellicht is het wel een observatiecamera om te kijken of er politie de wijk in gaat? Iemand nog wetenschap van een beveiligingscamera die in de richting van die kast uit stond? Winkel, verkeerscamera of zo?

Iemand teveel Bondfilms gekeken?

Als dit echt een actie van 'onze' veiligheidsdiensten zou zijn hoop ik dat ze meer compacte en professionelere apparatuur aanschaffen. Dit is een klucht.
Tony

ja jammer hoor dat die ziggo lui dat niet geheim konden houden als t echt van de government is.
Hopen dat er nog veel meer verborgen cams en gedoe staan in die achterbuurt om dat tuig daar te spyen.
ook meteen maar drones daar laten rond vliegen . tu delft kan vast wel een paar insekten cams maken.