(advertentie)

Vader omgekomen Elsemiek (17): 'Bedankt voor het vermoorden van mijn enige kind'

Elsemiek de Borst uit Den Haag
DEN HAAG - De vader van Elsemiek de Borst, het 17-jarige meisje uit Den Haag dat is omgekomen bij de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines, heeft een brief gestuurd aan onder meer de Russische president Vladimir Poetin. Dat zegt hij zondag.

'Zeer bedankt meneer Poetin, leiders seperatisten of Oekraïnse regering voor het vermoorden van mijn lieve en enige kind, Elsemiek de Borst', zo schrijft Hans de Borst. 'Zij was 17 jaar oud, 5 gymnasiumleerling op het Segbroek College in Den Haag en op weg naar vakantie in Maleisië.'

De Haagse Elsemiek zat donderdag samen met haar moeder, broertje en stiefvader in het vliegtuig naar Kuala Lumpur. 'Elsemiek zou volgend jaar eindexamen doen, samen met haar beste vriendinnen Julia en Marina, en deed het goed op school', staat in de brief. 'Ze wilde daarna naar de TU Delft om bouwkunde te gaan studeren, ze had er veel zin in! Ze is er plotseling niet meer! Uit de lucht geschoten in een vreemd land waar oorlog gaande is.'

'Ik hoop dat u trots bent'

'Heren bovengenoemd, ik hoop dat u trots bent o.a. haar jonge leven overhoop geschoten te hebben en dat u morgen weer relaxed in de spiegel kunt kijken! Ik hoop dat u dit berichtje, misschien in het Engels vertaald (wat u als intelligente heren prima kunt lezen) binnenkort zult kunnen lezen', aldus De Borst.

Onderaan de brief staat geschreven: 'Nogmaals dank. Met vriendelijke groet, Elsemieks vader Hans de Borst te Monster, wiens leven geruïneerd is. P.s. meneer Poetin: ik hoop dat uw intense gesprek met onze polderpremier Rutte u de ogen heeft geopend!! Ik weet dat u onder de indruk bent hiervan en zou het stoer van u vinden als u initiatief zou nemen met Russische militairen het rampgebied te bewaken, zodat Nederlandse deskundigen alles nauwgezet kunnen uitzoeken! Bij voorbaat dank!'

193 omgekomen Nederlanders

Aan boord van het ramptoestel van Malaysia Airlines zaten 193 Nederlanders. Verder kwamen de omgekomen slachtoffers uit Maleisië, Australië, Indonesië, Groot-Brittannië, België, Duitsland, Filipijnen, Canada en Nieuw-Zeeland.

Foutje gezien?

Reacties

Natuurlijk sterkte met het verlies van je dochter. Toch dennk ik: De Russen en de etnische Russen in het oostelijk deel van Oekraïne hebben er geen belang bij om onschuldigen te treffen. Het zal een ongeluk zijn geweest. Een menselijke fout, zoals er zo vaak bij conflicten fouten worden gemaakt.

Ook in Gaza, Afghanistan en Irak zijn onschuldige burgers het slachtoffer geweest ook door inmenging van buitenaf. Alleen daar worden we in het Westen niet zo boos om.

Het is zo onvoorstelbaar. Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat het meisje op de foto waarschijnlijk aan stukken is geschoten door een raket...

De hele dag en dagen ervoor het moment dat ik het hoorde afgelopen donderdag rond 17.00 denk ik aan deze mensen aan het hoe en vooral WAAROM? mijn diepe medeleven voor alle betrokkenen dit is een drama wat bij iedereen met een ziel altijd pijn blijft voelen.
Mijn eerste reactie was waarom moest Malasië Airlines over een gebied vliegen waarvan men (vliegleiding) wist dat het een zooi was en is.? Nu vindt ik dat er teveel een politieke kwestie van gemaakt wordt, sancties hier, boycot daar vingertje naar die etc.
Het was en is daar helaas oorlog en ook in andere landen, dat gebied had gemeden moeten worden.

Hallo

wij leven met ze alle mee
ik vind het heel erg wat er gebeurt is
ik vind dat meneer poeting moet af treden
dit is echt de ergste ramp wat er is gebeurt
ik wens u heel veel sterkte

mvg kars

vader en nabestaande van Elsemieke ,ik wens u veel sterkte met dit zware verlies van uw dochter, en ongetwijfeld ,kleindochter en nichtje.

dat wij overgeleverd zijn aan rusland van wegen gas ,nou dat is te dank aan onZe regering die hebben in de jaren 60 ons gas verkocht voor een paar centen aan italie.dus moet het nu daar vandaan komen ,dus ned moet aan de lij draad lopen.

Beste Miep,
Je hebt gewoon helemaal gelijk.
De vvd loopt aan het lijntje van een aantal fossiele bedrijven die niet willen kantelen naar een schoon nederland wat minder gas en olie gebruikt. Liever welvaart dan welzijn op de korte termijn.De russen kopen zich ook langzaam in in onze samenleving met al dat oliegeld. Voetbalclubs, energiebedrijven, banken,enz enz. Nu knopen doorhakken is wat ons te doen staat. Waneer kunnen wij weer stemmen?

Vanuit Rusland hebben wij maar 5% gas beter je huiswerk doen......en niet zomaar iets roepen.
We zijn niet overgeleverd aan Rusland vanwege het gas...

we halen er wel iets van 30% van onze aardolie vandaan, dat dan weer wel

All you can do for Elsemiek de Borst is make sure the way she died someone else doesn't die the same way.

Onvoorstelbaar verlies. De machteloosheid moet gekmakend zijn. Sterkte.

Hier zijn geen woorden voor.
Bij deze heel veel sterkte en kracht
toegewenst naar de
familieleden.

Liefs Liza,Pieter,
Marco Brons.

Nog steeds is het zo onwerkelijk. Heel veel sterkte aan u, mijnheer De Borst, aan alle familieleden en vrienden en bekenden die het verlies van uw dochter moeten zien te verwerken. Uw actie is bijzonder dapper.

@ vader van Elsemieke.
Ik wens je alle kracht en sterkte om door te gaan. Wat een verdriet moet dit zijn.
Niemand kan je gebroken hart helen. Ik kan alleen maar de moeite nemen om een berichtje te sturen.
Het klinkt bijna nietszeggend, maar het komt uit mijn hart: Sterkte.

Oom ik leef mee. Het enige qat ik helaas doen kan. Onmacht. Macht en onmacht. Haat en liefde... leef en laat leven toch alle mensen en neem geen alleenrecht. Daarmee creeer je terechte haat!

Ik zou minimaal een CC'tje doen naar Van Baalen, Verhofstadt en Obama. Die hufters hebben de boel daar laten ontsporen.

Jammer om te lezen dat er nog werkelijk niemand op het rare en achterlijke idee is gekomen (zoals dat ik in eerste instantie dacht) dat dit ook wel eens door Oekraïne zelf is gedaan om de Pro - russen of russen tegen de wereld op te zetten (of andersom), ik begrijp dat deze redenering volstrekt idioot is maar ik zou er niet gek van opkijken, en zeker niet als je ziet wat voor dingen er in de wereld gebeuren waar dit wel het geval is geweest. Ik denk dat iedereen zijn mening even voor zich moet houden en dat er eerst onderzoek gedaan dient te worden alvorens er met vingers gewezen kan worden! Als je een gedachte hebt of denkt hoe het en wie het gedaan heeft prima maar schrijf het dan ook in de ik denk dat versie en niet ik weet dat versie! Daarnaast wil ik niet alleen de familie van Elsemiek de Borst maar ook alle andere families waaronder ook de families van piloten en al het andere personeel mijn medeleven betuigen, ik vind het verschrikkelijk wat jullie en jullie dochter(s), zoon(s), tante(s), oom(s), oma(s), opa(s) mee moeten maken en wens jullie veel sterkte met het rouwproces!

Daarnaast zou ik iedereen willen vragen om de dochter van poetin hiermee niet lastig te vallen (ze heeft hier werkelijk waar niks mee te maken en vind het dan ook zeer triest dat zij hierbij betrokken wordt!!! :( ).

Als dat zo zou zijn, dan zouden die separatisten het onderzoeksteam juist met open armen ontvangen hebben en er alles aan gedaan hebben om de bewijzen veilig te stellen. Nu hebben ze juist elke vorm van onderzoek tegengewerkt en er is daadwerkelijk niet een moertje waar ze met hun ranzige klauwen aan hebben gezeten. (Staat overigens los van t feit wie er gelijk heeft daar mbt de oorlog omtrent Oost-Oekraïne , standpunt van Rusland inzake de machtswisseling in Oekraïne kan ik veel begrip voor opbrengen)

De separatisten zijn groepen criminelen en ander tuig wat wil dat Rusland weer groter wordt, zou jij dan als een ander land een raket afvuurt zeggen, kom maar kijken, nee joh, natuurlijk laten ze er niemand bij.....als er iemand is die oorlog wil zijn het de separatisten, of ze nu zelf dat vliegtuig hebben neergehaald of niet. Hun willen gewoon bij Rusland horen, en als ze daardoor iedereen en alles dwars moeten gaan zitten doen ze dat gewoon hoor. (althans dit denk ik, ik ben geen wetenschapper net als iedereen hier, maar vind mezelf wel logisch klinken). Niemand hoeft het met me eens te zijn maar ik suggereer alleen dat er meerdere opties mogelijk zijn....laten we niet vergeten dat Oekraïne al meerdere malen vliegtuigen met passagiers uit de lucht heeft geschoten en dat het telkens om een ''foutje'' ging. Denk bijvoorbeeld aan het vliegtuig uit 2001 met 66 Russische passagiers aan boord.....zo zijn er nog wel een paar te vinden.

Die separatisten willen, net als Rusland zelf, absoluut geen oorlog met de rest van de wereld hoor. Het gebied waar hun strijd om gaat behoorde eerder tot Rusland en wordt grotendeels bewoond door etnische Russen. Nu hun regering daar van de een op de andere dag werd weggezet en vervangen door een anti-Russische regering zorgt voor onrust, hetgeen niet gek is. Dat de Russen hun militaire belangen beschermen is logisch. Dit doet de rest van de wereld ook. Terwijl de hele wereld moord en brand gilt om de bezetting van die gebieden die Rusland toekomen, is het Westen actief in tig landen waar ze geen ruk te zoeken hebben. Maar zo hypocriet is de wereld nou eenmaal. Maar een oorlog met het Westen zal niet een partij op zitten te wachten, al was het alleen maar vanwege de gigantische economische gevolgen. De solitaire koers die Rusland (en met name de Sovjet-Unie) eerder heeft gevaren zal echt geen vervolg krijgen als t aan hen ligt. De gevolgen van die koers zijn er nog dagelijks voelbaar. Bovendien kan je al zien dat men daar niet op zit te wachten, want als men oorlog wil waarom dan ontkennen ? D separatisten hebben simpelweg hun hand overspeeld en vertonen allerlei stuiptrekkingen om onder de gevolgen uit te komen. Enerzijds ontkennen, anderzijds raar handelen door onderzoek tegen te werken. Nu Rusland te horen kreeg dat er meer sancties zouden volgen kunnen de onderzoekers plots wel hun werk doen. Uit onderzoek zal niets blijken en dan zal men op basis van satellietbeelden zeggen "het waren de separatisten en zij hebben het vliegtuig voor een militair vliegtuig aangezien" . Niets geen oorlog, geen veroordelingen en een regio die direct (nog meer) onder een vergrootglas komt te liggen.

Als ze al het bewijs willen veilig stellen moeten ze een groot gedeelte van de Boeing daar weg halen......of de delen waar de raket is ingeslagen enz enz.............
En al aan de omtrek van het rampgebied te zien is het vliegtuig uit de lucht geschoten.............zo'n onderzoeks team is niet achterlijk.

Als een vliegtuig explodeert knalt hij altijd in zoveel delen uit elkaar, ongeacht of dit dmv een raket, vliegtuig of bom is hoor. De algemene aanname is dat het vliegtuig dmv een raket uit de lucht geschoten is, maar daarmee zijn nog niet alle vragen beantwoord. Onderzoek moet meer antwoorden opleveren dan "hoe"...

Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop deze vader enerzijds zijn grote verdriet verwoordt en anderzijds zijn mening geeft over de schandalige wijze waarop er zowel op geo politiek niveau als op nationaal niveau met dit grote drama wordt omgegaan.
Veel sterkte toegewenst.

Deze wereld is verrot geld macht is voor alle
vieze stinkenden politicie belangrijker dan een
mensen leven . Beste vader ik hoop dat ze allemaal
het verdriet en leed 1000 maal terug komt in hun leven.
Dat is wat ze verdienen wapen handel geloof
drugs als het maar geld opbrengt Wanneer houd
het op

Kwaad met kwaad vergelden. Heeft dat ooit geholpen?

Na 17 jaar je enige kind zien opgroeien, welk je als baby en peuter door ziektes en ongevallen hebt begeleid, als jonge adolescent met veel arbeid en tijd hebt kunnen weghouden van de grootste gevaren en risico's, bij het maken van de opstap naar een succesvolle volwassenheid zien weggerukt worden door een moordaanslag...lijkt me de pure hel !
Vooral als je dan moet horen dat we 'het eens moeten bekijken', 'dat we verontwaardigd zijn (maar toch niet echt iets doen'), 'niet voorbarig moeten zijn'...terwijl de betreffende partij (en hier weten we wel degelijk dat Putin er schuil achter gaat) niet eens toelaat dat lichamen mogelijk wordt gerepatrieerd !!!
Bepaalde reacties getuigen gewoon van een compleet gebrek aan empathie.

De man heeft er veel mee te maken, hij levert wapens aan de oekrainers die daar niet om weten te gaan. Over vier jaar boycotten dat EK.

Het is het WK.
Maar je zal het zien dan kruipen Rutte en Alex weer in z,n reet zoals ze ook met de winterspelen hebben gedaan.

Vele wereld leiders boycotte de winterspelen,nee onze regeringsleiders moesten zo nodig,om de handel aan te trekken met Rusland.
Je zag toen al aan dat gezicht van Poetin dat hij er geen reet van meende.

Homo,s,pussy riot en greenpeace weten er alles van.

Zelfs de ambassadeurs in Nederland hebben totaal geen respect in Nederland,drank misbruik,dronkenschap,kindermishandeling en normen en waarde van het land waar hij verblijft niet respecteert.
Hij zei zelfs on de tv ik ben onschendbaar als diplomaat en mag doen wat ik wil.

Dus nu gelijk sluiten die ambassade.

Ik kan alleen maar met deze man en verdere familie enorm meeleven. Wens hun allen heel veel sterkte.

Heel veel sterkte met het verlies...

In de eerste plaats willen mijn Oekraïense echtgenote en ik mijn diepste gevoelens van medeleven betuigen met de vader van Elsemiek bij dit immense verdriet van het verlies van zijn enigste kind. Hans, wij voelen beide ontzettend met je mee bij het verlies van jouw Elsemiek na het neerschieten van vlucht MH 17, onderweg van Amsterdam naar de vakantiebestemming van jouw Elsemiek.
Mijn vrouw werkt als journalist in België voor een nieuwsagentschap in Oekraïne en heeft intussen gedeeltes van de brief van Hans in de Oekraïense en Russische taal op de website van haar nieuwsagentschap “gepost”. Zodat niet alleen de mensen in Oekraïne, maar ook de autoriteiten in Kiev, en misschien Poetin, de hartenkreet van Hans onder ogen zullen krijgen.

Mooie aktie. Hopen dat het iets oplevert.

Beste mensen kijk eens verder dan uw neus lang is.Onze media wordt ook gecensureerd om een bepaalde kant op te wijzen zodat wij dat gaan geloven,onze media is eenzijdig, belangrijke details worden bewust weggelaten,kijk eens naar de video op Aljezeera wat ze met de palestijnen doen. Hetzelfde gebeurd met de MH17, alle vingers wijzen naar Rusland, maar kijk eens de andere kant op wie de werkelijke daders zijn, zelf nadenken mensen, niet allemaal klakkeloos aannemen. Waarom is de MH17 op 17 juli gedirigeerd af te wijken van de route die ze op 14,15, en 16 namen? zie flightrader. Wie heeft er belang bij dat Rusland of Oekraine de schuld krijgt.? Wie wil Rusland op de knieen krijgen? Er is nog geen bewijs gevonden dat ze het werkelijk hebben gedaan. Busch en Blair worden schuldig bevonden in Maleisie voor oorlogsmisdaden. Kan het een wraakactie zijn door de MH370 van Maleisie te laten verdwijnen en een aanslag te plegen op de MH17? Was er al een bom aan boord die dit heeft veroorzaakt? Er staat een exacte replica van de MH370 in een hangar in Israel? Speelt de nederlandse regering het spelletje mee? Alles draait om macht, economie en geld en de elite en wij het klootjesvolk worden daaraan indien nodig opgeofferd.

Ik ben er HELEMAAL met je eens Joke.

Je hebt gelijk de eskimo,s hebben dit gedaan.

Joke ben het niet helemaal met je eens , Een Heuse Russische raket heeft de boeing naar beneden geschoten , Pro wil zeggen voor iets te zijn ,. zoals Pro russische separatisten. dan heb je Rebellen die zo n raket niet af weten te vuren . en dan heb je het Oekraiense leger omdat het hun grond gebied is , Je kan het een niet vergelijken met het ander, Je kan er ook geen andere landen bij halen .waar een ander soort oorlog word gevoerd. Het betrof hier een vrij gegeven luchtruim. en klootjesvolk zo kan een ieder zich voelen , ik hou me bij een tekst : Nederland is Klein Maar Onze Daden zijn Groot , en het heeft tegenwoordig niets met sensuur te maken, want alles staat op internet , en als je goed zoekt heb je ongecensureerde informatie.

Ik blijf bij mijn eigen mening i.p.v. achter de gecontroleerde media aan te lopen.
Wie het eerste met zijn vingertje wijst heeft het meestal zelf gedaan.
Klein land maar grote daden? Rutte is zo traag als dikke stront in deze. Op de crash site lopen al dagenlang ongestoord (dus niet tegengehouden door de Pro) wereldwijde reporters rond, ook lokale bevolking en de Nederlandse delegatie werd geweigerd en Rutte schikt zich daar in.

Wat kan Rutte doen dan ? WO3 ontketenen ? Dan heeft de helft van Europa geen gas meer van de winter. Nog los van t feit dat t Nederlandse leger bestaat uit 2 kanonnen en een knol om die te trekken,..

Op zijn minst een commandogroep sturen zoals Israël, Engeland, Amerika, Duitsland, Belgie en nog tig andere landen hadden gedaan....een oorlog ontketenen...(zie je bericht naar mij bovenstaand)...dat wouden ze toch niet, dan zullen ze wel vluchten.......ik vindt dat je jezelf hier een beetje tegenspreekt, misschien moet je eerst al je berichten eens lezen alvorens weer een reactie te plaatsen....daarnaast zul je je ook overduidelijk moeten gaan verdiepen in het Nederlandse leger, we hebben hele sterke (de ena beste) commando's die van de zwaarste trainingen ter wereld afkomen...die gasten kunnen met 10 tot 15 man een hoop schade aanrichten hoor....een groene baret krijg je niet zomaar.....en die paar separatisten kunnen er niks tegen beginnen, ze zullen vluchten omdat ze niet eens weten waarvandaan er geschoten wordt......ik zeg hier niet dat we het sterkste leger ter wereld hebben, maar met special forces zijn we 1 van de beste!

Ik zeg dat Rusland en de pro-Russische separatisten niet uit zijn op een oorlog. Ik zeg niets over een reactie op een oorlogshandeling vanuit Nederland. Een burgervliegtuig neerschieten op individueel gezag is geen oorlogshandeling, met Commando's een agressieve actie ondernemen wel. Wie een groot leger heeft of goede commando's is daar compleet ondergeschikt aan. (en als je graag een sneer uitdeelt, lees dan eerst begrijpend)

Is wereldoorlog 1 ook niet begonnen met de dood van 2 personen ? Waar trekken wij nu hedendaags de grens ? Deelneming aan al die betrokken zijn bij de slachtoffers al is dat een schrale troost.

Ja dat is er inderdaad gebeurt. De reden dat er nog geen 3e wereldoorlog uitgebroken is omdat mensen dat NIET willen. Jammer genoeg gaan er elke dag mensen dood aan verschrikkelijke dingen in deze wereld, en als je bekijkt wat voor ontzettend leed de eerste 2 wereldoorlogen met zich meegenomen hebben vind ik niet dat je met deze reactie bijna kunt vragen om een 3e wereldoorlog. Ze zijn nog aan het onderzoeken wat er is gebeurt en hoe dat precies gebeurt is, laat deze mensen hun werk doen in deze verschrikkelijke tijden. Een 3e wereldoorlog is nog wel het laatste dat iedereen wil en mocht het dan wel gebeuren, laat het dan in ieder geval een goede reden hebben.

Erg kort door de bocht, men kan ook stellen dat de reden voor het uitblijven hiervan is dat de USA steeds een geloofwaardige dreiging kan uitsturen. Spijtig genoeg leidt passief de dingen ondergaan niet steeds tot vrede.

Een voorbeeld, Letland maakt deel uit van de Nato, dit heeft als effect dat Putin weet, zonder de minste twijfel, dat een aanval op dit land zal leiden tot een militaire counterslag van minstens dezelfde orde. Mocht Letland enkel deel uitmaken van de EU, en als enige garantie op zijn veiligheid een solidariteitsbelofte hebben van de EU kunnen we redelijkherwijze ervan op aan dat dit Putin op geen enkele manier zou afremmen.Lafheid zou men dit ook kunnen noemen

Ik heb diep respect voor wie een brief stuurt met daarin verhaal over het leed dat is aangedaan en leef daarbij ook mee met deze vader. Ook mooi dat hij aangeeft wat hij stoer zou vinden. ;-) Ik hoop alleen ernstig dat er wordt bedacht dat het feit dat je inwoner bent van het land met het Internationale Gerechtshof en dat je in dat land vrijheid hebt van meningsuiting je je ook hebt te houden aan het rechtssysteem en dat bestraffend toespreken of gedrag dicteren in het algemeen al averechts kan werken!

Dan moet poetin met zn verkeerde been uit zn bed stappen, als dat averechts kan werken .

Hij kan dat nog namelijk, Al de slachtoffers jammer genoeg niet meer .

Cfr de defenitie van vrijheid van meningsuiting heeft de vader perfect recht op deze reactie, op basis van alle huidige feiten lijkt deze erg redelijk en aannemelijk te zijn. Hoe dit trouwens averechts kan werken is mij niet duidelijk (verwacht u dat de Russen een team van huurmoordenaars gaan sturen ?). Niet cynisch bedoeld, maar nee, dit snap ik echt niet

Je weet het niet, het is mensenwerk. Lees het verhaal van Lia McGonigal om 14:10, daarin doet zij of zij vertegenwoordiger is van de stad van Vrede en Recht en vergelijkt de situatie in de Ukraïne met de eerste en tweede wereldoorlog en dat Poetin maar ff beter niet nu de derde wereldoorlog moet beginnen vanwege het feit dat wij die dag bevrijdingsdag hebben? Vervolgens moet (b.w.v.s.) Rutte met het Kremlin bellen en daarbij zien een vuist te maken ... (De gedachten aan sturen van huurmoordenaars wijst naar uw wraakzuchtigheid!)
Ik ben bovendien expliciet uitdrukkelijk geweest in tonen van respect in de richting van de vader en zie geen reden voor discussie!

Bedanken is wel erg cru

waarschuwing er komt oorlog met rusland miss niet dit of volgend jaar
de voortekenen zijn duidelijk rusland heroverd een belangrijke militaire haven (kiev) schiet onschuldige burgerburgervliegtuigen uit de lucht wat is het volgende oosteuropa die net niet bij de eu horen overnemen? kan rusland makkelijk doen europa neemt toch pas acties als daatwerkelijk de eu wordt aangevallen

Nonsens, Rusland zal nooit een NATO staat aanvallen. Dit stond, en staat nog steeds, gelijk aan militaire zelfmoord.

Praat eens geen onzin.

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres en telefoonnummer zullen niet op de website worden getoond.
Onze huisregels
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.