Hagenaar in finale voor wildcard in ABN AMRO tennistoernooi

ABN-AMRO-tennistoernooi-wildcard
ABN-AMRO-tennistoernooi-wildcard
REGIO - Met nog ruim 3,5 maand te gaan wordt er in de regio bij de tennissers gestreden om een wildcard voor het kwalificatie toernooi ABN AMRO World Tennis Tournament 2013. Toernooidirecteur Richard Krajicek stelt eenmalig voor de beste clubkampioen van Nederland een wildcard beschikbaar.
Van 11 t/m 17 februari 2013 vindt de 40e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament plaats in Ahoy Rotterdam. Niet alleen zullen wereldtoppers Roger Federer en Jo-Wilfried Tsonga acte de présence geven, afgelopen weekend streden 32 clubkampioenen uit de regio Rotterdam / Den Haag om een speciale wildcard voor het kwalificatie toernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Tennisdroom


De eerste horde die clubkampioenen uit de regio Rotterdam / Den Haag moesten nemen vond 3 en 4 november plaats bij s.v. Victoria in Rotterdam. Twee dagen lang namen clubkampioenen uit de regio het tegen elkaar op. Uiteindelijk staken  Tom Smit en Glenn Smits er met kop en schouders boven uit. Smit, clubkampioen van de Haagse tennisvereniging HLTC Leimonias, en Rotterdammer Smits, de kampioen van RLTC uit Ridderkerk, plaatsen zich hierdoor voor het finale weekend en mogen blijven dromen van hun ultieme tennisdroom.

Net als in Rotterdam spelen de komende weken ook in Roosendaal, Amsterdam en Enschede 32 regionale Clubkampioenen via een knockout systeem om twee plaatsen voor het finaleweekend. Het finale weekend zal ook plaats vinden bij sv Victoria in Rotterdam, op 19 en 20 januari 2013.

Debuut

De winnaar van het finale weekend ontvangt uiteindelijk van toernooi directeur Richard Krajicek een Wildcard voor het kwalificatie toernooi en maakt op zaterdag 9 februari 2013 zijn debuut in Ahoy Rotterdam. Richard Krajicek: ‘Het is prachtig dat wij dit voor deze jubileumeditie kunnen doen. Het zou mooi zijn als deze winnaar straks voor een stunt kan zorgen.’