Pontje Keereweer wordt opgeheven

RIJSWIJK - Het pontje Keereweer komt niet terug in de vaart. Coalitiepartijen in de Rijswijkse gemeenteraad stemden dinsdagavond voor het definitief opheffen van de veerdienst over de Vliet.
De PvdA, die een meerderheid vormt in de raad, betreurt het voor de gebruikers van de pont, maar stemde toch voor de opheffing.

Vlietbrug

Dagelijks maakten ruim 130 mensen gebruik van de veerdienst over de Vliet. Een alternatief plan voor het pontje is de Vlietbrug, die wordt in 2013 gerealiseerd.
Eerder dit jaar botste de veerpont tegen een motorvrachtschip op het Rijn-Schiekanaal. Verantwoordelijk wethouder Dick Jense kwam toen in opspraak, omdat hij de pontbaas wegbezuinigde en gebruik maakte van goedkopere krachten.

Cultureel erfgoed

Uit de vergadering blijkt dat Gemeentebelangen Rijswijk het Pontje Keereweer als cultureel erfgoed wil behouden voor Rijswijk. Onafhankelijk Rijswijk vindt het pontje te duur. VVD Rijswijk wil dat de Keereweer betaalbaar en veilig is. CDA betwijfelt nut en noodzaak van het pontje vanwege de stijgende kosten en afnemend gebruik. De kosten bedragen jaarlijks 124.000 euro. Dat is gemiddeld bijna 1.000 euro per gebruiker.