Ex-penningmeester wilde vriend niet verraden

RIJSWIJK - De ex-penningmeester van het Quality of Life Gala, Patrick van Zuiden, zegt dat hij verkeerd heeft gehandeld in de zaak van een frauderend bestuurslid. 'Ik ben een klootzak en absoluut fout', zegt de Rijswijkse restauranteigenaar tegen Omroep West.
Van Zuiden wist dat de oud-bestuurder, Erwin de K., honderdduizenden euro’s in eigen zak stak die bedoeld waren voor kinderen met kanker, maar besloot erover te zwijgen tegen de rest van het bestuur. 
Hij wilde zijn vriend niet verraden en sprak af dat Erwin de K. het geld terug zou betalen. Maar in plaats daarvan ging De K. gewoon door met geld overmaken naar eigen rekening. Uiteindelijk ging het om een bedrag van zo’n 600.000 euro.

'Ik had aan de bel moeten trekken'

De ex-penningmeester verwijt zichzelf dat hij niet controleerde waar het geld van benefitgala’s voor kankerpatiëntjes naartoe ging. Ook zegt hij dat hij aan de bel had moeten trekken toen hij erachter kwam dat het bestuurslid geld achterover drukte.

Aangifte

Volgens de advocaat van de stichting Quality of Life Gala, Menno Jansen,  is er bij de politie aangifte gedaan van de fraude. De ontvreemde 6 ton is inmiddels teruggestort door Erwin de K. Volgens advocaat Jansen zou het bestuurslid tot zijn daad zijn gekomen door geldproblemen. Of er een strafrechtelijk onderzoek komt is nog niet bekend. 
De advocaat laat weten dat de 13 miljoen euro die in tien jaar tijd met benefietgala's is binnengehaald allemaal naar de instanties is gegaan die zich inzetten tegen kinderkanker.

Hotels van Oranje

Het Quality of Life Gala werd jaarlijks in Hotels van Oranje in Noordwijk gehouden. Sinds twee jaar bestaat het evenement niet meer, dit heeft niets te maken met de fraude.