Bewoners Laan van Meerdervoort woedend op politiek

Bomenkap
Bomenkap
DEN HAAG - De bewoners die strijden voor het behoud van de bomen aan de Haagse Laan van Meerdervoort zijn woedend op de gemeenteraad. In de politiek tekent zich een meerderheid af voor de kap van 196 bomen, die plaats moeten maken voor parkeerplekken.
In de politiek tekent zich een meerderheid af voor de kap van 196 bomen, die plek moeten maken voor parkeerplekken. De PvdA lanceerde eerder nog een alternatief plan, maar lijkt nu ook overstag. Dit terwijl de bewoners juist zeggen te hebben aangetoond dat het kappen van de bomen niet nodig is. Zij hebben eigen tellingen uitgevoerd en stellen dat er voldoende plek is om te parkeren. Zo zou wethouder Peter Smit in zijn tellingen slechts een kant van de weg hebben meegenomen.

Verkeerd voorgelicht en misleid

Simone Blekemolen van het comité Laat de Laan de Laan: ‘De conclusie van de actiegroep is dat wethouder Smit blijkbaar niet kan tellen en dat de gemeenteraad hierdoor verkeerd is voorgelicht en wordt misleid. Op basis van deze door de wethouder aangeleverde telcijfers mag de raad er niet vanuit gaan dat er een parkeerprobleem in de Vruchtenbuurt en de Bloemenbuurt is.’

Tellingen

De bewoners vinden dat de gemeenteraad doof is voor hun argumenten en niet reageert op de tellingen die zij hebben uitgevoerd. Een woordvoerder van wethouder Peter Smit (VVD, verkeer) zegt dat de tellingen van de bewoners niet kloppen. Het klopt, erkent de wethouder, dat er aan een kant is geteld. Maar als dat aan beide zijden was gebeurd, zou het resultaat niet anders zijn: er is en blijft een groot tekort aan legale parkeerplekken in de Vruchtenbuurt.
Een commissie van de Haagse gemeenteraad praat dinsdagavond weer over de kap van de bomen in de middenberm van de laan tussen het Azaleaplein en het De Savornin Lohmanplein.