Smerigste vakantiepark ligt in Den Haag

REGIO - Den Haag - Volgens een onderzoek van de Consumentenbond is vakantiepark Roompot in Kijkduin het smerigste vakantiepark van Nederland. De Consumentenbond onderzocht dertig huisjes op dertig vakantieparken. Het park in Kijkduin bracht het er het slechtst van af.
De aanleiding voor het onderzoek was een aantal klachten over onhygiënische praktijken in huisjesparken. In het vakantiepark in Kijkduin trof de Consumentenbond spinnenwebben, kruimels en vooral veel schimmel aan. In keukenkastjes en in praktisch elk raamkozijn. Er is ook dieper onderzoek gedaan en daaruit bleek dat sommige keukens viezer waren dan een gemiddelde wc-bril.

Verbetering zichtbaar

Volgens de Consumentenbond zijn de afspraken met de schoonmaakteams niet goed gemaakt. Ook was de controle op de schoonmakers niet altijd even secuur. Omdat de Consumentenbond de parken nu scherp in de gaten houdt, is er wel een verbetering zichtbaar op de parken.
Roompot erkent het probleem. Het bedrijf weet vanaf begin oktober van de onderzoeksresultaten en is druk bezig om de hygiëne te verbeteren. 'We zien sindsdien een gigantische afname van klachten', zegt Jurgen Tetteroo van Roompot Vakanties.
Ook de verslaggever van Omroep West bezocht vrijdag een vakantiewoning op het park. Daaruit bleek dat er niets mis was met de geïnspecteerde woning.