Lichamen vermoorde Ingrid Visser en Lodewijk Severein terug

Ingrid Visser
Ingrid Visser
ZUIDPLAS - De lichamen van de in Spanje vermoorde Ingrid Visser uit Zevenhuizen en Lodewijk Severein worden vrijdagmorgen vanuit Barcelona naar Nederland gevlogen.
De drie verdachten die in deze zaak zijn aangehouden worden vrijdag voorgeleid aan een onderzoeksrechter in Murcia. 
Een van de verdachten, oud-manager Juan Cuenca van volleybalclub van Murcia,  zou volgens de politie twee Roemenen hebben ingehuurd om de moorden te plegen. De moorden zouden verband houden met een grote som geld die Severein de Spanjaard had geleend.
In de Spaanse media gaat het verhaal dat Cuenca een schuld van 300.000 euro had bij Visser en Severein. Dat geld zouden zij gestoken hebben in een onderneming die Cuenca en Severein samen hadden opgericht in Gibraltar. Naar verluidt zouden Visser en Severein hun geld hebben willen terughalen, waarop Cuenca hen in de val lokte in een verlaten landhuis in het gehucht La Hurona.

Recordinternational

Visser was een van de beste volleybalsters van de wereld. Ze was recordinternational van Oranje en won met Nederland het EK en het World Grand Prix-toernooi.
Herdenking in Almere
De nabestaanden van Visser en Severein geven volgende week zaterdag 'aan iedereen die zich verbonden voelt' de gelegenheid om afscheid te nemen van Visser en Severein, tijdens een herdenking in Almere.