(advertentie)

Boommarter in park Zorgvliet in Den Haag

DEN HAAG - In het Haagse park Zorgvliet is een boommarter ontdekt. Het dier werd gefotografeerd door automatische camera’s, die in het park zijn geplaatst om de aanwezige dieren vast te leggen.

Volgens de gemeente Den Haag zijn boommarters echte bosbewoners. Daarom zou het extra bijzonder zijn dat het dier in deze ‘stadse omgeving’ is aangetroffen. In de afgelopen jaren zijn er, aldus Den Haag, wel vaker boommarters waargenomen, maar meestal waren dit verkeersslachtoffers. In het Haagse Bos zijn ze wel vaker gesignaleerd.

Een kat met korte poten

De boommarter is net zo groot als een kat, maar heeft kortere poten. Zijn eten bestaat uit onder meer insecten, vogels, kleine zoogdieren als muizen en in de herfst bessen en vruchten. De verschillende groengebieden in Den Haag zijn met elkaar verbonden. Daardoor is het voor dieren mogelijk om veilig van gebied naar gebied te trekken. Voor de boommarter betekent dit nieuwe plekken om naar voedsel en schuilplaatsen te zoeken.

De gemeente Den Haag heeft op ‘strategische plekken’ camera’s neergezet om de werking van de verbindingen tussen de groengebieden te onderzoeken. Zo wordt duidelijk welke diersoort waar voorkomt.

Foutje gezien?

Reacties

Stiekum toch een steenmarter denk ik...

Valkenbos en Bomenbuurt. Dat klinkt leuk voor een boommarter. Misschien kan dat beest lezen ;)

knaagt dit dier net als de steenmarter aan kabels van auto's?
Dan is gelijk het raadsel van die doorgesneden??? remkabels opgelost.

Dat was omgeving Fahrenheitstraat...niet echt naast bosgebied...
en verschil tussen snijden of knagen is vrij duidelijk te zien ;-)

Boommarters zijn echte bosbewoners; wie had dat gedacht ??? :-D
Niet te verwarren met zeeotters dus :-P

Het is familie van de fret.

En de nerts

En Martin Bos