(advertentie)

12-jarige ontwerpt fontein in Haagse wijk Loosduinen

DEN HAAG – Afschuwelijk vonden bewoners van de Haagse wijk Loosduinen hem: de fontein op het Loosduinse Hoofdplein. Daarom moest hij worden gepimpt. De architect ging aan de slag, maar uiteindelijk werd er gekozen voor het ontwerp van Alex Harteveld: een 12-jarig jongetje uit Loosduinen.

De architect maakte drie ontwerpen en Alex maakte er één. Na een stemming werd Alex’ ontwerp uitgekozen. ‘Dat voelt wel heel gaaf. Ik heb gewonnen van een architect’, aldus Alex. Zijn tekening wordt nu in mozaïek op de fontein geplakt.

Van alles loos tussen de duinen
Alex Harteveld laat trots zijn ontwerp zien: ‘We zien hier Loos en Duinen geschreven. Er is ook van alles loos tussen de duinen. Ik tekende de molen, de velden van de oude Peenbuikers, en de sloten”. De architect maakte bij zijn ontwerpen gebruik van historische afbeeldingen. Alex weet wel waarom deze niet zijn uitgekozen: ‘Ze waren een beetje somber. Mijn ontwerp is wat lichter en vrolijker’.

Niet meer zo’n plasbak
Architect Richard Koek reageert sportief: ‘Aan de ene kant kun je zeggen: ‘Da’s ook zonde. Had ik dat beter gekund?’, maar ik vind dit wel een leuke keuze’.  Buurtbewoners zijn het daar mee eens: ‘Het ziet er artistiek uit’, ‘Gelukkig is het nu niet meer zo’n plasbak!’

Foutje gezien?

Video: Alex Harteveld ontwerpt nieuwe fontijn Loosduinse Hoofdplein

Reacties

Het is prachtig om te zien hoe een 12 jarige in een ontwerp de geschiedenis van Loosduinen weergeeft en dat op een kleurrijke manier

Ik hoop dat de fotijn iets minder kost dan die op de vailantlaan

Ik hoop dat de fotijn iets minder kost dan die op de vailantlaan

Ben, die fontein stond er al, alleen hij werd gebruikt als pisbak omdat ie geheel rvs kleur was. De fontein is nu dus bewerkt en opgepimpt door een 12 jarige loosduiner. Het resultaat is fantastisch en kleurig met een stukje geschiedenis.

via mijn pleegzoon kwam ik dit bericht tegen.
Het is werkelijk een prachtige fontein geworden en wat leuk dat een 12 jarige dit zo kleurrijk en met een stukje geschiedenis dit heeft gemaakt.