Formatie Voorschoten schiet op: wethouders bekend

VOORSCHOTEN - De mensen die de wethoudersposten in Voorschoten de komende vier jaar gaan invullen zijn bekend. Wethouder Inge Nieuwenhuizen (VVD) tekent bij voor de volgende termijn. Fractievoorzitter Bianca Bremer (ONS Voorschoten) verlaat de raad voor het college van burgemeester en wethouders. Er komt ook een wethouder van buiten; CDA'er Eppe Beimers, nu wethouder in Wassenaar, komt naar Voorschoten.
De komende tijd gaan de formatiebesprekingen over de zogenoemde portefeuilleverdeling. Met andere woorden: welke wethouder wordt waar verantwoordelijk voor? Die besprekingen staan onder leiding van Tweede Kamerlid Helma Nèpperus (VVD). Inge Nieuwenhuizen is momenteel wethouder van Werk, welzijn en omgevingsbeheer. Bart de Beer is nu wethouder namens ONS Voorschoten, maar keert niet terug in het college.
De Beer volgde de afgezette wethouder Freddy Blommers op, die namens ONS Voorschoten in het college zat, maar eind vorig jaar op de lijst van D66 kwam te staan. ONS en D66 deden in 2010 met een gezamenlijke lijst mee, maar bij de afgelopen verkiezingen hield die samenwerking op. Het lijstduwerschap van Blommers schoot bij ONS in het verkeerde keelgat, met als gevolg zijn vertrek.