Verdachte Alphense gruwelmoord houdt kaken stijf op elkaar

ALPHEN AAN DEN RIJN - De van moord verdachte Maciej O. hoort maandag de strafeis van het openbaar ministerie. O. wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Gosia Orszulik. De advocaat van O. begon met met de mededeling dat zijn cliënt zich op zijn zwijgrecht beroept.
Dat is kenmerkend voor O., die gedurende het hele proces grotendeels zijn mond heeft gehouden. De vorige zitting vormde echter een uitzondering: ineens begon O. van alles te vertellen. Zo bekende hij haar in stukken te hebben gezaagd en haar lichaam te hebben verduisterd. Toch ontkent hij haar te hebben vermoord. Toen hij haar op maandagochtend 20 mei 2013 aantrof, was ze volgens hem al dood.
Dat heeft O. bij de vorige zitting bekend. Maandagochtend doet hij er weer het zwijgen toe. 'Ook op vragen als "hoe gaat het met uw hypotheek? Redt u dat nog?" geeft hij geen antwoord', laat verslaggever Vincent Veenman via Twitter weten. De rechter blijft wel vragen stellen, maar die krijgen steeds dezelfde reactie: 'daar geef ik geen antwoord op.' Het verhoor, dat mogelijk anderhalf tot twee uur zou duren, is daardoor met twintig minuten afgelopen.
Volg de zaak via Twitter live.