'Werknemers Meavita liepen tonnen mis'

Meavita
Meavita
ZOETERMEER - Medewerkers van thuiszorgorganisatie Meavita zijn samen enkele tonnen misgelopen door het faillissement van hun werkgever in 2009. Dat heeft vakbond Abvakabo FNV donderdag gemeld.
De vakbond krijgt naar eigen zeggen nog steeds meldingen binnen van oud-medewerkers van de organisatie die bijvoorbeeld geen ontslagvergoeding meekregen of konden fluiten naar opgebouwde vakantiedagen en vergoedingen voor onkosten en overwerk.
In augustus vorig jaar bleek uit onderzoek in opdracht van de Ondernemingskamer in Amsterdam dat er een hoop mis was bij Meavita, een van de grootste thuiszorginstellingen van Nederland. De vakbond wil de toenmalige bestuurders en de toezichthouders van het bedrijf aansprakelijk stellen voor de financiële schade als gevolg van het faillissement. Volgende week komt de zaak voor de rechter.

'Niet wegkomen met wanbeleid'

'Wij verwachten dat Meavita de geschiedenis in gaat als debacle dat voor eens en altijd duidelijk maakt dat falende bestuurders en toezichthouders niet zomaar mogen wegkomen met wanbeleid', aldus Corrie van Brenk, voorzitter van Abvakabo FNV. Bij Meavita werkten 20.000 mensen, de omzet bedroeg ongeveer een half miljard euro en er waren 100.000 cliënten bij aangesloten.