Moslimdemonstratie tegen terrorisme

DEN HAAG - Bijna 250 moslims hebben zondag in Den Haag gedemonstreerd tegen terrorisme, geweld en haat. Op een opstootje van een klein groepje tegendemonstranten na, is alles rustig verlopen.
De demonstranten hielden een stille tocht van de Koekamp naar Het Plein. Daar werd een manifestatie gehouden. Tijdens die manifestatie werden om de hoek ongeveer tien tegendemonstranten door de politie tegengehouden om het Plein te betreden. Het groepje verliet uiteindelijk zelf het gebied.
De demonstratie was volgens de organisatie ‘voor alle liefhebbers van vrede’. Aanwezig waren onder meer Nederlandse Irakezen, Nederlandse Afghanen, Nederlandse Turken en Nederlandse Perzen. De organisatie benadrukte dat de bijeenkomst niet alleen tegen de terreurorganisatie ISIS gehouden werd, maar tegen alle vormen van terrorisme in de wereld. Wel werd ISIS in de toespraken als voornaamste voorbeeld aangehaald.

130 extremisten in Nederland

ISIS zaait op dit moment dood en verderf in met name Irak en Syrië. De organisatie van de demonstratie spreekt van 130 extremisten die zicht vanuit Nederland hebben aangesloten bij terroristische organisaties. Tijdens de manifestatie werd een petitie ondertekend waarin de overheid gevraagd wordt om alle vormen van steun aan terrorisme en terroristische organisaties strafbaar te stellen.
Eerder deze maand werd op internet opgeroepen voor een demonstratie tegen Sjiiten voor de ambassade van Irak in Den Haag. De Iraakse ambassadeur riep toen de Haagse burgemeester op die demonstratie te verbieden. De demonstratie ging niet door. Haags raadslid Abdoe Khoulani (Partij van de Eenheid) deed stof opwaaiden door te zeggen dat hij begrip heeft voor de daden van ISIS.