(advertentie)

Agent die op Rishi schoot niet geschorst

DEN HAAG - De agent die zaterdag de 17-jarige Rishi neerschoot op station Hollands Spoor is niet geschorst. De politie wacht het onderzoek van de Rijksrecherche af om te weten of de agent iets te verwijten valt.

In de loop van deze week zal met hem worden besproken welk werk hij in de tussenliggende tijd nog kan doen.

'Natuurlijk is de impact bij de familie het grootst', laat de politie Haaglanden weten. 'Maar ook in het korps, aan het bureau en bij de betrokken agenten is deze voelbaar.'

Rishi werd zaterdag neergeschoten en overleed later. Agenten dachten dat hij een wapen had, inmiddels is duidelijk dat dit niet het geval was.

Foutje gezien?

Reacties

Nog even een toevoeging: " In de loop van deze week zal met hem worden besproken welk werk hij in de tussenliggende tijd nog kan doen"

Als je gewoon weer aan het werk kan nadat je een ongewapende 17 jarige jongen hebt doodgeschoten is er absoluut is mis tussen je oren. Zelfde geldt als je als leidinggevende vindt dat je personeel weer aan het "passend" werk kan nadat hij een 17jarige ongewapende jongen heeft neergeknald, echt totaal gebrek aan normbesef.

Idd wat is dit?? Krijg je als beloning een bureau baantje. Was sowieso niet geschikt voor de straat. Moet je als agent zijnde niet een beetjeeen sociaal werker zijn en tegen een jongen van 17 zeggen:" Joh, kijk je uit, we kregen net een melding dat er iemand gewapend rondloopt. Waar woon je? Zorg dat je heelhuids thuiskomt"'.

Idd wat is dit?? Krijg je als beloning een bureau baantje. Was sowieso niet geschikt voor de straat. Moet je als agent zijnde niet een beetjeeen sociaal werker zijn en tegen een jongen van 17 zeggen:" Joh, kijk je uit, we kregen net een melding dat er iemand gewapend rondloopt. Waar woon je? Zorg dat je heelhuids thuiskomt"'.

Dus die idioot loop nog steeds rond in zijn politieuniform???

Ken overigens mensen die bij de PH hebben gewerkt, niet echt een hoge pet van op, hoog PVV gehalte laten we maar zeggen. Zwem ook baantjes in een zwembad waar de Haagsche politieschool trainde, wat je daar allemaal voor uitspraken uit de kleedhokjes hoorde komen, om je dood te schamen wat ze tegenwoordig toelaten op de politieschool. En dat mag dan 3 jaar later met een pistool rondlopen.

ik heb een paar reacties gelezen en toen werd het mij al een beetje teveel ik vind het heel jammer dat wij als de maatschappij zo kill en koud zijn WHO THE HELL CARES WIENS SCHULD HET IS heeft iemand nog gedacht aan de pijn en verdriet waar de naaste mee moeten leven nee natuurlijk niet in plaats van dat wij van dit incident leren en er voor zorgen dat dit niet op nieuw kan voorkomen worden er hier reacties gedropt die zo egoïstisch zijn en even voor de duidelijkheid die jongen was misschien niet een van de liefste mensen maar om nu zo over iemand te praten die is overleden schaam je diep want de enige die hier pijn mee doet is de naaste die al deze rotzooi die jullie aan het type zijn moeten lezen alsof ze niet genoeg mee maken en even over het naar de agent luisteren 3 kwart van de mensen die dat getypt hebben doen dat niet en jullie kunnen niet weten wat er is om gegaan in zn hoofd dus hou alsjeblieft je speculaties bij je jammer hoor ik hoop niet dat dit jullie over komt dat jullie moeten horen dat je naaste is neergeschoten en jullie weten allemaal dat jullie die straat crimineeltjes in jullie familie hebben zitten of zijn dr zelf een btw over al dat crap van vrijheid van mening uiting moet je helemaal niet beginnen want de dingen die jullie hier allemaal zeggen dat zijn vooroordelen racisme en eerlijk gezegd gewoon een beetje middelbaar school gedrag

Af en toe een punt of komma zou enorm helpen om dit stuk emo-geblaat nog enigszins te begrijpen.

Af en toe een punt of komma zou enorm helpen om dit stuk emo-geblaat nog enigszins te begrijpen.

Raar allemaal .. alsof hij kon weten dat de politie vermoedde dat hij een wapen droeg. Polite komt op je af en ineens handen omhoog. maarja iedereen z'n eigen mening!

Ik zal misschien een hele simpele jongen zijn, maar er werd gevraagd of hij "zijn handen boven het hoofd wilde houden" en als reactie "greep hij naar zijn binnenzak". Dat is dus de verkeerde beweging en niet slim als een agent vermoedt dat je een (vuur)wapen draagt :-p

Als de politie het beveelt, doe dan gewoon je handen op je hoofd, laat ze je fouilleren, ontdekken dat je niks draagt, politie afgebluft, iedereen leeft nog, allemaal naar huis and have a merry christmas...

Onzin dit allemaal wat heeft dit met Rishi's verleden te maken? De media haalt heel z'n verleden erbij alsof dat er nu wat toe doet gaat erom dat een AGENT iemand heeft vermoord hij kon op zn minst schieten op Rishi zijn benen. En inderdaad het beste was geweest als hij gewoon zijn handen in de lucht deed maar hij zal wel gedacht hebben waarom ik heb niks gedaan of ik heb geen wapen ... En die mensen die voor die agent opkomen vind ik ook maar niks stel je voor dat het jou zoon was kijken of je dan ook die agent gelijk gaf. Vind het nog steeds belachelijk dat je zonder te weten of er echt een wapen in het spel is gewoon een jongen doodschiet het is gewoon heel erg onterecht en de gene die bedreigd zou zijn met een wapen mag voortaan ook beter zijn ogen gebruiken want ook door dat is het zo ver gekomen dat er politie bij kwam met een pistool. hij was pas 17 hij had nog heel lang kunnen leven is gewoon heel jammer dat hij zo aan z'n einde is gekomen!!

Hallo,

Als een agent in zo een situatie terecht komt, kan je lopen roepen dat hij op de benen moet schieten. Als de verdachte niet luistert naar de bevelen van de agenten en dan ook naar zijn binnenzak grijpt is het de taak van de agent om de verdachte uit te schakelen. Uitschakelen = gericht schieten wat kan resulteren in het overlijden van de verdachte, wat er dus bij Rishi gebeurt is.. Als de verdachte inderdaad een vuurwapen heeft en hij wordt in zijn benen geschoten heeft hij nog steeds de mogelijkheid om een van de agenten dood te schieten. vanaf dat moment is het hij of hem. Dan maakt het niet uit of het een 17 jarige jongen is of een man van 30. De agent heeft zijn werk gedaan en vergeet niet dat hij hier ook zijn hele leven mee zal zitten.

Mijn condoleances aan de familie.

lekker dood vallen allemaal R.i.p broeder

Allemaal zo interessant doen wacht maar tot je zoon, neefje ooit een strafblad krijgt, en dit meemaakt. Kijken of je dan nog het Zelfde piept, stelletjes muizen.

Er wordt hier en daar geroepen dat deze jongen een nekschot gehad heeft. Laat ik wel wezen, een nekschot ontvang je alleen als de schietende persoon zijn wapen zo dicht tegen de nek van het slachtoffer heeft dat hij/zij een nek niet kan missen en dat is maximaal een meter en liever nog korter. Een meter is een armlengte (ongeveer) want je hand + onderarm is ongeveer 50 cm of als je een hele grote stap maakt waarbij je je benen maximaal strekt en dan had de schutter het anders kunnen oplossen vooral als het een agent was.
Daarbij wordt er meteen geroepen dat er gediscrimineerd wordt om dat hij getint is. En Hindoestaans. En uit het Laakkwartier kwam....
Aaaah, denk je dat Indo's toen ze in de jaren vijftig en zestig zo vlak naar de oorlog meteen met open armen in het "vaderland" Holland werden ontvangen?
Alle vooroordelen die veel getinte jongeren nu voelen en meekrijgen kreeg de Indische en Molukse gemeenschap voor de volle 100% over hun heen.
Er wordt nog steeds met een schuin oog door sommige Nederlanders naar Mollukkers gekeken en denk je dat er voor de lol in 1975 een trein en een school gegijzeld werden?!?
Indo's en Mollukkers worden nu ook geaccepteerd door 90% van de Hollanders en echt niet omdat ze meteen stonden te brullen dat ze gediscrimineerd werden. Gewoon door de goede dingen van deze bevolkingsgroepen laten zien.
75% van de Surinamers wordt nu al door de meeste Hollanders geaccepteerd, maar om de rest te winnen zullen ze dat echt niet redden door te roepen dat ze gediscrimineerd worden.

En ja, ik ben Indo oftewel
In
Nederland
Door
Omstandigheden

Voor iedereen die Mooooord roepen zal ik even uitleggen wanneer het moord had geweest.
Als die gozer in zijn been zou zijn geschoten en zich overgegeven had en daarna nog eeen schot in zijn nek zou krijgen dan mag je over moord praten.
Dit is hoogstens dood door schuld maar ook dat moet eerst bewezen worden. Gevalletje jammer de bammer.... Next

ik spreek mijn steun uit voor de agent die heeft prima gehandeld!! jammer dat hij nu hangende het onderzoek wat een grote impact heeft burau werk moet doen,wens de agent veel sterkte met het verwerken van het trauma want ook voor deze man is het heel erg wat er gebeurt is!! hij heeft heus niet voor de lol iemand doodgeschoten!! men moet die rishi niet zo ophemelen hij was een crimineel hij heeft iemand neergestoken en diverse inbraken gepleegt dat er voor zon gast een stille tocht word gehouden is niet normaal stille tochten zijn voor mensen die onterecht overleden zijn door ongelukken of misdaden van criminelen!!

Ik spreek ook mijn steun uit voor de betreffende agent(en). Een bewust nekschot om te doden lijkt mij moeilijk. En zoals ik al vaker heb gezegd, als hij gewoon om half 2 in scheveningen was geweest zoals de rechter heeft bevolen hadden de agenten er niet voor hem geweest.

Dus als jij door een rood rijdt mag de politie jou door de knop schieten ? eh.. mooi verhaal... wordt net het midden-oosten hier.

Dat jij zo een reactie durf neer te zetten zeg. Door rood rijden is toch echt wel iets anders dan verdacht worden van een bedreiging met wapen. Het is appels met peren vergelijken. Zoals maxima wel is heb gezegt, hij was een beetje dom, zal ze vast jou mee bedoelen.

Begrijpend lezen is dus ook al moeilijk voor je, ik doe het is hoofdletters voor......VERDACHT VAN HET BEDREIGEN MET EEN WAPEN!

Sorry, jij kan er ook weinig aan doen dat jij de logica hebt van een 13 jarig kind.. ik maak de vraagstelling wat duidelijker: Vindt jij het acceptabel dat een verdenking op een wapen al voldoende reden is om iemand dood te schieten? ,

nog een ander vraag waar jij vast en zeker het antwoord op weet: Hoe wist de politie dat het om Rishi ging ? ( ze zochten toch iemand met een wapen ? daar ging de melding toch om? .. )

Over logica van een 13 jarige gesproken, Henk:

Rob zegt dat er niets gebeurd zou zijn als Rishi om 01:30 thuis in Scheveningen was geweest, en jouw logische gevolgtrekking is dan dat hij daarom zou vinden dat iemand die door rood rijdt het verdient om doodgeschoten te worden?

Seriously, Henk?

Kijk nu type je al een beetje als een volwassen iemand en het antwoord is nee dat wisten ze niet.

Als iemand verdacht word van het dragen van een wapen mag een agent zijn wapen trekken op het moment hij de verdachte gaat benaderen, als het gaat om een vermoedelijke bedreiging met een wapen zal de betreffende agent extra alert zijn.

Als de verdachte dan het bevel krijgt zijn handen in de lucht te doen (boven zijn hoofd te houden) omdat er andere geschoten kan worden zou dit voor de verdachte genoeg moeten zijn om te beseffen dat hij een probleem kan krijgen als hij het niet doet. Als de betreffende agent dit kenbaar heeft gemaakt hoeft hij als hij zich zodanig bedreigt voelt voor zijn leven hoeft hij per definitie geen waarschuwingsschot meer te lossen en mag hij gericht schieten met in eerste instantie de dader niet dodelijk uit te schakelen.

Als je als verdacht dan met één of meerdere handen juist de tegenovergestelde beweging maak en naar je middel gaat waar over het algemeen een wapen zou kunnen zitten kan een agent dit opvatten als een levensbedreigende situatie.

Nu komt dan het verhaal over het nekschot........... het lijkt mij verdomt moeilijk om iemand bewust een dodelijk schot in de nek te geven en persoonlijk ga ik er vanuit dat het een totaal mislukt schot is geweest en de agent niet opzettelijk heeft geschoten om te doden, maar onderzoek moet en zal dit gaan uitwijzen.

Mocht het zo zijn dat de agent dit wel met opzet heeft gedaan dan zal deze absoluut veroordeeld moeten worden en wat mij betreft extra zwaar omdat hij een voorbeeld functie heeft, mocht er een racistisch motief achter zitten dan zal het nog zwaarder betreft moeten worden en wat mij betreft zou het dan jammer zijn dat de doodstraf in ons land is afgeschaft.

Ik probeer dit zo duidelijk te zeggen dat alle mogelijkheden nog openstaan omdat het onderzoek nog niet is afgerond en voor mij heeft het hele trieste gebeuren geen kleur of religie voor mij is het op dit moment een vermoedelijke dader en een agent.

Dus omdat iemand een crimineel is heeft hij geen recht op leven, sterker nog in jouw opvatting niet eens recht op een proces? jouw brein was op 17 jarige leeftijd natuurlijk al helemaal volgroeid...

Heel veel sterkte voor de agent. Die heeft dit niet verdiend.

Slachtoffer ook niet

Zie je nu,zo wordt het weer gebagetalliseerd ,deze agent wordt weer het hand boven zijn pet gehouden,
hij heeft een MOORD gepleegd,en dient als MOORDENAAR behandeld te worden.KLASSEJUSTITIE is dit,en niet anders!!

Je naam toont veel respect, jij gaat al bij voorbaat uit van een gericht nek schot om te doden uit. Het is in dat achterlijke stukje verstand van jou niet mogelijk om te bedenken dat het een totaal mislukt schot is geweest.

schaam je eigen bloedhond het gaat hier over een 17 jarige jongen die nog een heel leven voor zich had ik hoop dat jou kinderen ook worden afgeschoten

echt zielige mensen hier op de site echt waar..
als iemand crimineel is mag je hem gelijk voor zijn kop schieten?

iedereen heeft fouten gemaakt in zijn leven deze jonge was nog maar 17 jaar logisch dat misschien paar verkeerde dingen heeft gedaan..

van iemand die 70 en zwaar crimineel kan je nog goed praten
maar dit echt niet.

die agent was gewoon een mietje 1e klas

Niemand zegt dat hij gelijk voor zijn kop geschoten moest worden, maar wel dat het zijn eigen schuld is dat het gebeurd is.

Hij was zo'n aardige jongen. Had een hart van goud. Jaja, maar er dan ff niet bijertellen dat ie vast heeft gezeten voor inbraak etc. En dat er nog een zaak tegen hem liep omdat deze goudeerlijke jongen op een bruiloft iemand neersteekt. Diegene heeft geluk gehad dat ie zijn hart net gemist had. En bij gerede verdenking van een wapen mag een agent diegene uitschakelen. Helaas dit keer met dodelijke afloop

Als blanke is het makkelijk praten, want je merkt niets over het rascistisch gedrag van de haagsche politie.
Extreem harde geweld. slaan schoppen, of beledging, is wat dagelijks voorkomt. wetend dat de 'buitenlander' niet een aanklacht zal doen.
Deze Nek-schot schutter.. had ook versterking kunnen oproepen.. niet gedaan..
hij had waarschuwings schoten kunnen lossen.. niet gedaan..
Als hij wist dat hij naar een vermoedelijk een vuurgevaarlijke dader moet.. ga je niet met 1 wagen.
moet je voor zo'n poppo medelijden hebben? sorry hoor.. hij leeft een zal van zijn leven genieten.
Rishi had een hele leven voor de boeg.. en dat is ontnomen.. waarom?
omdat hij niet meewerkte?
dus er was maar 1 senario denkbaar voor deze nek-schot schutter.. rishi afknallen
hij is niet waardig om bij de politie te werken.

Je maakt je net zo belachelijk als je naam is knaapje. Je word behandeld zoals je je gedraag en het woord nek-schot schutter slaat al helemaal nergens het zou verzonnen kunnen worden door een verstandelijk gehandicapte al is die er ook al te slim voor. Ik ben van mening dat het verdomt moeilijk is om iemand bewust een dodelijk schot in de nek te geven en ga er ook vanuit dat het een totaal mislukt schot is geweest.

En dan nog, die jongen had er nooit mogen zijn, hij heeft een uitspraak van de rechter genegeerd en als hij zich eraan had gehouden was dit niet gebeurd. Oke het is wel gebeurd, als hij gewoon zijn handen in de lucht had gestoken dan was er ook niet geschoten, hoe triest het ook allemaal is het is uiteindelijk de schuld van die jongen. Het enigste wat je heel misschien hooguit de agent kan verwijten is dat hij zo blind als een paard is.

Hoe triest het ook is, die jongen heeft zijn eigen leven uiteindelijk ontnomen.

Ik niet blank en buitenlander.... geen probleem met politie... ze zijn zelfs aardig wanneer ik ze nodig heb.... ow dat zal zijn omdat ik me NORMAAL gedraag?

Als ik de agent was, had ik ook geschoten als ik merkte dat mijn leven in gevaar zal zijn... Wat nou "waarschuwing schoot"??? dan geef ik nog extra kans aan die persoon als die mij dood wilt schieten.

Als politie zegt handden in de lucht, dan volg je de instructies met je bek dicht, en klaar.

Zo is het maar net. Net trouwens op tv gehoord, als een agent de situatie zodanig inschat dat het leven bedreigend is moet hij voor hij gaat schieten of eerst hard roepen dat hij gaat schieten en/of een waarschuwingsschot lossen. Dit houd in als de agent heeft geschreeuwd dat hij zijn handen in de lucht moet steken omdat er anders geschoten zal gaan worden er geen waarschuwingsschot aan te pas hoef te komen.

haha wat een verhaal, als jij je gewoon gedraagt dan hoef je niet met politie in aanraking te komen!!

@Ganesha
beetje stomme reactie vind je niet. Op t moment dat politie een melding krijgt dat er iemand met een wapen loopt dan weten zij nog geeneens of t gaat om jongenman Rishi met een crimineel verleden. Pas als hij zijn ID moet toen en nu met alle respect als ie dood is weten ze om wie het gaat, ze doen hun pc aan "oja dat is Rishi met zn criminele verleden" en dan komen de speculaties zoals jij die nu doet. Voor het zelfde geld bellen we nu de politie dat er een opa in met een rolator met een wapen staat te zwaaien op t Binnenhof...geloof me ze zullen elk opa die aan de omschrijving voldoet sommeren om zn handjes in de lucht te doen. Is de opa dan criminieel op dat moment? Dus let op wat je tikt

speculaties? hij kwam net uit gevangenis en is veroordeeld voor meerdere inbraken, verdacht van poging tot moord, straatverbod overtreden enz enz,
maar dat heb je niet meegekregen, getuige je reactie

die hersencellen van jou, zitten niet op een rij zeker..
we hebben medelijden met je.

Zolang de politie en overheid deze mensen niet serieus neemt, kan dit nog eens heel ernstig uit de hand lopen. Het is geen incident meer. Het is al jaren zo dat de politie in Den Haag zich ten aanzien van allochtonen discriminerend en agressief gedraagt. Op een gegeven moment is bij veel mensen de maat vol. Ik roep absoluut niet op tot rellen. Maar met de huidige situatie, waarbij jongeren veel gebruik maken van social media etc. vrees ik dat rellen zoals in London niet uitgesloten zijn. Ik kan een boek vol schrijven van gebeurtenissen waarbij allochtone jongeren onheus worden bejegend. Nog nooit is een allochtone burger in het gelijk gesteld, nog nooit. Klachtenprocedure, onafhankelijk onderzoek, alles is bla bla. Oom agent staat boven de wet, niemand die hem wat kan maken.

Op een gegeven moment is bij veel mensen de maat vol. Ik roep absoluut niet op tot rellen. Maar met de huidige situatie, waarbij jongeren veel gebruik maken van social media etc. vrees ik dat rellen zoals in London niet uitgesloten zijn. Als het zo zou gebeuren zoals je het net zeg ma wat mij betreft het leger ingezet worden en dan met een punt 50 een einde aan de rellen maken.

En je hebt het over een boek schrijven over wat al die lieve allemaal is aangedaan, zullen we dan een encyclopedie schrijven over wat zij allemaal aan andere aandoen?

hier zie ik allemaal berichten waar ik sprakeloos van wordt... als het mij ergens niet bevalt dan ga ik weg, dus wat let al die mensen die zeggen dat de politie hier discrimineerd om te gaan?? en ja, in het merendeel van de gevalen staat oom agent boven de wet, want hij moet de wet handhaven en daar ben ik hem zeer dankbaar voor in al die jaren dat ik nu al in het Centrum woon van Den Haag, want zonder deze mensen zou ik hier niet in rust kunnen leven,in mijn eigen land!!!!!!!!!!!!!!!

de wet handhaven, betekent volgens mij niet dat je mensen mag afknallen...

Als jij je gewoon gedraagt dan hoef je niet met politie in aanraking te komen!!

Mooi zo dat de agent NIET geschorst is! De man heeft zijn functie als agent uitgeoefend niet meer en niet minder.

Maar door vele domme, stompzinnige, ondoordachte, met vooroordelen overladen reacties die een complete volksstam opnaait, gaat dit nog uit de hand lopen!

Agent, sterkte en ik hoop dat ze tot inkeer komen en ik vind het ergelijk dat de volksstam op de stoel van de rechter gaat zitten en de betreffende agent veroordeeld. Zo werkt het niet in Nederland, voor zoiets moet je in een Bananenrepubliek gaan wonen!

waarom kan een agent geen foutieve impulsieve beslissingen maken? welke opleiding hebben hun gedaan die zo moeilijk is? is iedere agent meteen labiel? kan iedere agent wel schieten?
jaja wij zijn dom en bevooroordeeld...daarom komen er nu allerlei onderzoeken en zelf de politiebond geeft al problemen aan.

Schorsen! Uit zijn functie zetten en een zware straf geven! Een kind van 17 is met 1 schot in zijn nek DOOD geschoten. Een KIND! De dader MOET gestraft worden.

uitstekend gedaan vd politie om de maatschappij te behoeden voor deze recidivist!