Shampoofabrikant lift mee op succes Haagse keeper Tim Krul die Oranje redde: 'Perfecte krul'

Reclame perfecte krul
Reclame perfecte krul
DEN HAAG - We raken er met z'n allen maar niet over uitgesproken: Hagenaar Tim Krul die als een heuse penaltykiller ons Oranje in de wedstrijd tegen Costa Rica van de ondergang wist te redden door koelbloedig twee penalty's te stoppen.
De boomlange Hagenaar is twee dagen later nog steeds de held van de dag. In bijna alle kranten staan maandagochtend jeugdfoto's van de Haagse held, die ooit bij ADO Den Haag speelde en nu al een tijdje bij de Britse club Newcastle United onder de lat staat. Ook zijn voormalige gymleraar duikt ineens op, nu Krul dankzij een historische wissel van bondscoach Louis van Gaal geschiedenis heeft geschreven.

Shampoofabrikant Andrelon lift mee op succes

Nu de 26-jarige oud speler van de HVV Ras ineens in het centrum van de belangstelling staat, probeert shampoofabrikant Andrelon een graantje mee te pikken van het succes. In de krant van maandagochtend referen zij met een paginagrote advertentie aan de keeper.
Kwam het bedrijf eerst met een reclame waarin een vrouw de hele dag complimenten kreeg over haar 'perfecte krul', nu staat er paginagroot een shampoofles afgebeeeld met daarbij de tekst 'Zelden zo'n pefecte krul gezien'.

Reclamemakers niet heel origineel

Heel origineel zijn de reclamemakers trouwens niet, want afgelopen weekend circuleerden soortgelijke 'grapjes' al ruimschoots op de sociale media, zoals Facebook en Twitter. Alleen waren ze toen gemaakt door anonieme creatievelingen, in plaats van door een duur reclamebureau.