Doven en slechthorenden dansen speciale voorstelling in Den Haag

DEN HAAG - De Israëlische danser en choreograaf Amos Ben-Tal maakt speciaal voor het MuteSounds Festival een voorstelling voor doven en slechthorenden. In de show, die gehouden wordt op Scheveningen, wordt gedanst door dove en slechthorende amateurs.
Ben-Tal beheerst geen gebarentaal, maar ziet daar vooral voordelen en kansen in. Door het gebruik van gebarentaal hebben dove mensen al een fysieke manier van communiceren.
‘Als choreograaf doe ik dat, op een andere manier, ook. Ik kijk ernaar uit te ontdekken hoe de dansers met mijn fysieke taal omgaan, en hoe zij deze zullen beïnvloeden. Daarnaast zal het een uitdaging zijn mijzelf anders uit te drukken.’

Trillende tribune

De organisatie van het festival zet innovatieve middelen in om de spraak en muziek voor alle bezoekers te vertalen. Zo wordt de trilvloer, die geluid omzet in vibraties, al enkele jaren gebruikt. Dit jaar wordt ook een complete tribune van trillingen voorzien.
De nog naamloze voorstelling gaat op 23 augustus in première op de trillende vloer van MuteSounds, dat op 22, 23 en 24 augustus plaatsvindt op het strand van Scheveningen. Het evenement werd voor het eerst gehouden in 2007 en wordt voor de achtste keer georganiseerd. Dit jaar wordt het festival gehouden op het terrein van Surfdorp F.A.S.T.