Graffitikunstwerk voor Haagse Sjonnie in ere hersteld

DEN HAAG - Het graffitikunstwerk voor de overleden Haagse Sjonnie in het Zuiderpark is in ere hersteld. Een maand geleden maakte kunstenaar Jim Haan de muurschildering als ode aan de toen al doodzieke cultheld. De verf was echter amper droog of er waren al beledigende teksten overheen geklad.
'Het respect was weer ver te zoeken', maar erg kwaad kan Jim er verder niet over zijn. Hij schiet daar niets mee op en er is volgens hem toch niet achter te komen wie het kunstwerk vernield heeft.
Het kunstwerk is niet alleen hersteld, er zijn gelijk wat veranderingen aangebracht. ‘Als ik het toch nog een keer moet doen, dan doe ik het anders. Nu kan ik er gelijk de hemel in verwerken.’

Vergankelijke kunst

Bang dat het kunstwerk weer beklad wordt, is Jim niet. ‘Voorlopig zal men er wel respect voor hebben. Maar het kan zijn dat morgen tien Italianen er een nieuw kunstwerk overheen spuiten. Graffiti is nu eenmaal vergankelijke kunst.'
Haagse Sjonnie, vooral bekend als fanatiek ADO-fan en fervent cannabisgebruiker, overleed vorige week aan long- en bijnierkanker. Hij wordt donderdag begraven.