Vestia legt beslag op loon klagende huurders in Haagse Spoorwijk

DEN HAAG - Woningcorporatie Vestia heeft dinsdag beslag laten leggen op het loon van klagende bewoners in de Haagse Spoorwijk. De groep bewoners moet hun huurkorting van de afgelopen 3,5 jaar terugbetalen aan Vestia. Het gaat om zo’n 5.000 tot 7.000 euro per huishouden.
De huurders kregen jarenlang een huurkorting vanwege problemen met het ventilatiesysteem en de waterpomp. Maar omdat de problemen volgens de rechter zijn verholpen, moesten ze de korting van de afgelopen jaren voor 1 juni terugbetalen.
Die uitspraak van de rechtbank kwam als een verrassing. Tot twee keer toe werden de bewoners in het gelijk gesteld door de huurderscommissie. Ze kregen een huurkorting, in sommige gevallen oplopend tot 70 procent. In hoger beroep heeft Vestia alsnog gelijk gekregen van de rechter.

Problemen door beslaglegging

De bewoners zeggen dat zij door het beslag op hun salaris nu alleen nog hun huur en ziektekostenverzekering kunnen betalen. De boze bewoners hadden eerder uit protest al het kantoor van Vestia bezet. In juni dreigden ze uit hun huis te worden gezet.
Vestia zegt dat het de bewoners altijd heeft gezegd geld apart te zetten in het geval zij de rechtszaak zouden verliezen. Verder wil Vestia nu niet reageren op de zaak.