Gemengde reacties voor nieuw plan hotels op Noordwijkse boulevard

NOORDWIJK - Er komt waarschijnlijk toch nieuwbouw aan de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk. Op de plek van de Hotels van Oranje en het Beach Hotel willen de eigenaren van die twee hotels iets nieuws neerzetten. Een eerder plan met hoogbouw stuitte op veel verzet, daarom is het ontwerp aangepast.
In het nieuwe ontwerp van architectenbureau Van Egmond, dat gisteren bekend werd gemaakt in de lokale krant De Noordwijker, lijkt de bouwhoogte beperkt te blijven tot zeven verdiepingen, terwijl in het oorspronkelijke plan sprake was van zestien etages en een maximale hoogte van 57 meter.
Tegenstanders wezen er indertijd op dat dat ruim twee keer zo hoog is als de naastgelegen vuurtoren van 23 meter. In het nieuwe voorstel komen de daken van de nieuwbouw nog maar net boven de vuurtoren uit.

Niet iedereen overtuigd

Een snelle rondgang door de Hoofdstraat in Noordwijk woensdagochtend leert dat de meningen over het plan verdeeld zijn. Meerdere mensen vinden het leuk. Eén voorbijganger zegt over het ontwerp: 'Het ziet er toch netjes uit. Ik zeg slopen en bouwen.' Een ander vat z’n mening samen met: 'Ik vind het leuk, laten ze het maar doen.' En z’n vrouw vult aan: 'Het is toch mooi?'
Maar niet iedereen is enthousiast. 'Het lijkt net Scheveningen', aldus een vrouw. Ook een oudere man vindt het niks. 'Maar wat er nu staat is ook niks. Eigenlijk zouden ze de hele boulevard moeten slopen en opnieuw beginnen, maar ja, dat kan ook niet.'

'Steun van Het Oude Zeedorp is belangrijk'

Hoteleigenaren Bram Mol en Charles de Boer zeggen in De Noordwijker van deze week dat hun nieuwe plan de steun heeft van de Vereniging Het Oude Zeedorp en de plaatselijke ondernemersvereniging. Vooral de steun van Het Oude Zeedorp is belangrijk, want die vereniging was fel tegen het oorspronkelijke plan. De gemeenteraad moet het ontwerp voor de nieuwe hotels nog goedkeuren.