Personeel Triodus kinderopvang uit Den Haag voor grootste gedeelte overgenomen door SWKGroep

DEN HAAG - De SWKGroep, die het failliete kinderopvangbedrijf Triodus uit Den Haag in oktober overnam, neemt ongeveer 80 procent van het personeel mee. Dat zegt Irene Bui, regiomanager bij de SWKGroep van de opvanglocaties die eerder van Triodus waren.
Volgens Bui gaat het in elk geval om 80 procent van de pedagogisch medewerkers. Hoger in de bedrijfsstructuur gaan er minder mensen mee. Bui kan nog niet zeggen of alle locaties van Triodus open zullen blijven.
'Dat 20 procent van de medewerkers niet meegaat wil niet zeggen dat er locaties dichtgaan. Sommige medewerkers wilden zelf niet mee, bovendien zijn we op dit moment actief personeel aan het werven', aldus Bui

Vakbond tevreden

Debbie van Leiden van vakbond ABVAKABO/FNV is tevreden met de wijze waarop SWKGroep de doorstart heeft aangepakt. 'Het enige kritiekpunt is eigenlijk dat er sprake was van een 'prepack', de overname was al bekokstoofd vóór het faillissement van Triodus. Daardoor lopen contracten niet door, en moet al het personeel opnieuw solliciteren.'
Bui stelt dat het personeel dat wordt overgenomen een vergelijkbaar salaris krijgen als bij de oude werkgever Triodus. Ook krijgt het personeel opnieuween contract voor onbepaalde tijd.

'Niet dezelfde problemen als bij Triodus'

SWKGroep denkt niet dat de organisatie tegen dezelfde problemen als die aanloopt waardoor Triodus failliet ging. Daarbij speelden de hoge huisvestkingskosten een grote rol. De laatste jaren zaten er steeds minder kinderen in de Triodus kinderdagverblijven, terwijl de huisvestingskosten grotendeels gelijk bleven. Pogingen om een lagere huur bij de gemeente te bedingen mislukten.
SKWGroep hoopt de kinderdagverblijven wel winstgevend te kunnen krijgen. 'Wij hebben één hoofdkantoor voor meerdere werkmaatschappijen, waar Triodus er één van is. Dat is dus veel efficiënter dan in de oude situatie', zegt Bui.