Club NoLimit kreeg vrijdag pas bericht van gemeente Zoetermeer: Dit feest willen we niet in onze gemeente

© Marofer
REGIO - ZOETERMEER – Club NoLimit in Zoetermeer kreeg vrijdag bericht van de gemeente Zoetermeer dat het dancefeest The Waterfront niet door mocht gaan. Dat zegt de bedrijfsleider. Eerdere edities van het dancefestijn liepen uit de hand. Vorig jaar werd in Amsterdam een feestganger doodgeschoten.
'Gezien het imago van het feest heeft de gemeente besloten dat we dit niet willen in Zoetermeer', staat er in de brief die op de deurmat viel bij NoLimit. De club moest vrijdag, zaterdag en zondag dicht, vond de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot. Vooral omdat hij bang was dat boze feestgangers verhaal zouden komen halen en voor onrust zouden zorgen.
The Waterfront stond voor zaterdag op het programma. Volgens de bedrijfsleider is na overleg besloten tot een compromis: vrijdag open, zaterdag en zondag dicht en pas laat op zaterdag bekendmaken dat het dancefeest niet doorging. Vrijdagavond raakte een man gewond aan zijn been na een ruzie bij de club. Volgens de gemeente heeft het incident niets te maken met de sluiting van NoLimit.

Niet gemeld bij de gemeente

De bedrijfsleider had niet bij de gemeente gemeld dat The Waterfront in NoLimit zou komen. Volgens hem hoefde dat ook niet, omdat feesten organiseren zijn core-business is. 'Maar als ik dit van tevoren had geweten, had ik het feest nooit hierheen gehaald', zegt de bedrijfsleider.
NoLimit gaat geen stappen ondernemen richting de gemeente omdat de club 2 dagen dicht moest. De gemeente wilde vooralsnog alleen kwijt dat er aanwijzingen waren voor ernstige ordeverstoringen. Maandagmiddag wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de sluiting.