1.000 nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto's in Den Haag

Fastned bouwt een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto´s
Fastned bouwt een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto´s © Fastned
REGIO - DEN HAAG – Er komen 1.000 nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto's in Den Haag. De gemeente wil zo het elektrisch rijden stimuleren.
De afgelopen jaren is het aantal mensen dat voor zo'n milieuvriendelijke auto kiest verzevenvoudigd. Er rijden nu zo'n 1500 elektrische auto's in Den Haag. 
Wethouder Tom de Bruijn van Verkeer en Milieu (D66): 'De groei van elektrisch vervoer is veel groter dan verwacht, dagelijks komen er bij de gemeente nieuwe aanvragen voor laadpalen binnen. En dat is in verschillende opzichten goed nieuws: elektrische auto's zijn schoon, maken geen lawaai en stimuleren de economie.'

Subsidie

De 1ste laadpalen werden geplaatst in 2012. Ondertussen staan er zo'n 300 in de stad. Eerder werd al duidelijk dat het storm loopt met de elektrische oplaadpalen in Den Haag, door een subsidie van het stadsgewest.
De gemeente wil dat er over een aantal jaar een rendabel netwerk van openbare laadpalen is. Dat betekent dat op zeker 1000 locaties in de hele stad voorzieningen worden geplaatst. Het gaat om 600 openbare, 8 snellaadpunten en nog eens 350 laadpunten op de parkeerterreinen, P&R locaties en in parkeergarages.