Keuzegids: Middelbare scholen in Leidse regio scoren goed

Schoolbord
Schoolbord
LEIDEN - Veel scholen in de Leidse regio scoren opvallend goed in de Keuzegids Middelbare Scholen 2015, die dinsdag is uitgekomen. In de gids heeft het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) in Leiden meer dan 2600 scholen op een rijtje gezet.
Van de Zuid-Hollandse vwo's zijn het Bonaventuracollege aan de Mariënpoelstraat en het Stedelijk Gymnasium Athena in Leiden volgens de gids het beste. Beide Leidse scholen staan in de landelijke lijst op nummer 19 met 76 punten. Omdat de scholen meer dan 75 punten behaalden, hebben zij het predikaat 'topschool' gekregen. De lijst wordt aangevoerd door het Christelijk Gymnasium in Utrecht, met 86 punten.
Bij de havo scoort het Rijnlands Lyceum in Wassenaar hoog. Met 80 punten staat dit lyceum op nummer 4. De beste havo van het land kreeg 85 punten: Het Peellandcollege in het Brabantse Deurne.

VMBO-scholen

Van de VMBO-GT-scholen (mavo) in Zuid-Holland eindigde het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout als hoogste. Met 79 punten staat het college op nummer 7. Het Teylingen College KTS in Voorhout staat bij de VMBO-K-scholen (kader) met 78 punten op 6. En van de VMBO-B-scholen (basis) was het Maris College in het Statenkwartier van Den Haag het beste van Zuid-Holland-Noord. Met 79 punten staat het Maris op 6.
Voor de beoordelingen heeft de Keuzegids de examencijfers en slagingspercentages gebruikt. Ook de inzet van personeel, de tevredenheid van leerlingen en ouders over het onderwijs en de sfeer op school tellen mee.