Taxioorlog dreigt door nieuwe prijsvechter in Den Haag

DEN HAAG - Er dreigt een prijzenoorlog in de Haagse taxiwereld. Want naast Uberpop dient zich een andere prijsvechter aan: 'ik wil een taxi.nl'. Dit Haagse bedrijf gaat met 20 auto's ritjes aanbieden ver onder de normale ritprijs van gevestigde taxibedrijven.
De meeste taxi’s vragen 1,98 euro per gereden kilometer, de prijsvechter gaat rijden voor een kilometerprijs 1,35 euro. Bij de totaalprijs komt er 2,50 euro aan administratiekosten bij. 'Ik wil een taxi.nl denkt met goedkopere auto’s, slim tanken en weinig administratie de kosten te kunnen drukken. Je kan online de taxi bestellen en moet ook online betalen. De auto’s hebben dus geen geld in de wagen. Dit maakt het een stuk veiliger', aldus de Haagse Peter Verbrugge eigenaar van de prijsvechter.     
Het bedrijf van Peter Verbrugge reed eerst de Taxibus van de gemeente Den Haag maar per 1 mei gaat Connexxion dit overnemen. Voor Verbrugge zit er niets anders op dan met zijn auto’s iets nieuws te doen. 'Het loopt nog geen storm, maar ik zie het nog steeds zitten.'

'Ik ben geen Ubermens'

De Koninklijke Nederlandse Vervoersbond juicht het toe dat er scherp geprijsd wordt in de taxibranche. 'Dit is goed voor de marktwerking en uiteindelijke goed voor de consument en de taxibranche', zegt Hubert Andela van de KNV. 
Verbrugge ziet het niet om zitten om rustig aan te doen. 'Ik had ook voor de andere prijsvechter Uber kunnen gaan rijden , maar ik wil graag iets neerzetten. Bovendien ben ik geen Ubermens, want ik heb geen zin om 20 % van mijn verdiende geld in te leveren bij een Amerikaans bedrijf.'