Schietclub Tristan van der Vlis in Nieuwkoop van de zwarte lijst

Revolver
Revolver
NIEUWKOOP - Er mag weer geschoten worden bij schietclub SV 't Groene Hart in Nieuwkoop. Op de website van de schietclub presenteren zij trots het certificaat dat donderdag door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) is getekend.
Tristan van der Vlis, die in 2011 in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn 6 mensen doodschoot en daarna zelfmoord pleegde, was lid van de vereniging in Nieuwkoop. In de club mag sinds 1 januari niet meer met vuurwapens worden geschoten, omdat de vereniging zich niet aan de aangescherpte regels zou houden.
Wim Roelink, de voorzitter van de schietclub, gaf eind vorige maand al aan hij zeer binnenkort een certicifaat van de KNSA verwachtte: 'We voldoen aan alle eisen'.

Schietverbod

Het certificaat van de schietvereniging werd per 1 januari  ingetrokken na een uitzending van het programma Undercover in Nederland. Daarin onthulde onderzoeksjournalist Alberto Stegeman dat gasten zich niet hoefden te legitimeren en dat ze zonder begeleiding bij vuurwapens en munitie konden komen. Dat is sinds het schietdrama in Alphen aan den Rijn wel verplicht.
De schietvereniging stond sinds het schietincident in 2011 al in slecht daglicht, omdat Tristan van der Vlis lid was. De vertegenwoordigers van de club moesten zelfs voor de rechtbank getuigen bij de voorbereiding van een zaak over mogelijke schadevergoedingen voor gedupeerden.