Rotterdamsebaan mag definitief worden aangelegd, zegt Raad van State

DEN HAAG - De Rotterdamsebaan mag definitief worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De Rotterdamsebaan loopt van knooppunt Ypenburg, via Leidschendam-Voorburg, naar de Binckhorst en moet Den Haag beter bereikbaar maken via de de A4 en de A13.
Een aantal bedrijven had bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van de Rotterdamsebaan mogelijk maakt. Ook Vereniging Houdt Vlietrand Groen, familiepark Drievliet en een aantal inwoners van de wijk Hoornwijck hadden bezwaar gemaakt.
De bezwaren van de bedrijven zijn ongegrond verklaard. Ze waren bang dat hun bereikbaarheid zou verminderen, omdat door de aanleg van de Rotterdamsebaan het wegennet in de Binckhorst wordt aangepast. Ook zijn ze bang dat hun bedrijven minder goed zichtbaar zijn en dat ze dat klanten kost.

'Woongenot en natuur aangetast'

Ook de bezwaren van de Vereniging Houdt Vlietrand Groen en de bewoners zijn ongegrond verklaard. Zij zijn bang dat hun woongenot en de natuur worden aangetast door de aanleg van de nieuwe weg.
Toch is ook een aantal bezwaren wel gegrond verklaard door de Raad van State. Zo hoeven de gronden van familiepark Drievliet geen waterkerende bestemming te krijgen. Als dat wel was gebeurd, kon er niet op gebouwd worden.

Aanleg duurt nog tot 2019

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk. De aanleg van de Rotterdamsebaan is in januari vorig jaar al begonnen. De Rotterdamsebaan moet in 2019 klaar zijn.