Verdachte moord in Delftse GGZ-instelling had mogelijk psychose

DELFT - De man die zijn medepatiënt Henk van der Lee zou hebben vermoord in een woning in een GGZ-instelling in Delft had mogelijk een psychose. Dat zegt zijn advocaat Willem Korteling. Het Openbaar Ministerie heeft een gedragskundig onderzoek gedaan naar de toestand van verdachte Christiaan K.. Woensdag werd de derde pro-formazitting gehouden.
De 24-jarige K. wordt ervan verdacht dat hij op 31 juli vorig jaar Henk van der Lee zou hebben gewurgd. Diezelfde dag zou hij ook hebben geprobeerd een 23-jarige Vlaardinger te wurgen. Na de gebeurtenissen werd K. aangehouden en overgebracht naar de gevangenis in Scheveningen. Daar zou hij een gevangenismedewerker hebben mishandeld. Op dit moment zit hij vast in een cel in Vught.
K. zat pas twee dagen in de instelling toen hij de moord zou hebben gepleegd. Hij kreeg volgens zijn advocaat op dat moment nog niet de juiste medicijnen.

Inhoudelijke behandeling

Als uit het onderzoek blijkt dat K. een psychose heeft gehad tijdens zijn daad, dan kan het zijn dat hij door de rechtbank ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. Het is ook mogelijk dat de verdachte tbs krijgt.
Het is nog wachten op een aantal onderzoeken, voordat Christiaan K. voor de rechter verschijnt. De inhoudelijke behandeling is waarschijnlijk op 20 mei.