Man die moeder doodstak in Haagse Wolmaransstraat had psychische problemen

DEN HAAG - De 27-jarige man die in september zijn moeder doodstak in de Wolmaransstraat in Den Haag had psychische problemen. Dat zegt zijn advocaat. 'Zijn broer heeft zich nog ingezet om hem opgenomen te krijgen.'
Woensdag was een pro-formazitting in de rechtbank. Op 8 juli wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Verdachte Mustafa El F. en zijn advocaat waren woensdag niet aanwezig, wel de advocaat van de nabestaanden. Die vroeg namens de nabestaanden om alle psychiatrische rapporten over El F., die is onderzocht in het Pieter Baan Centrum.
'De familie heeft een groot aantal keren aan de bel getrokken', zei de advocaat tegen de rechter. 'Ze hebben aangegeven dat de situatie gevaarlijk was. Is daarmee genoeg gedaan of kunnen ze hun pijlen richten op de instanties, zoals GGZ-instelling Palier?' Maar de rechter besloot de rapportages niet vrij te geven. 'Als het doel is andere instanties aan te klagen, dan valt het buiten de strafzaak waarvoor we hier zitten.'

Moeder niet meer te redden

De 74-jarige Maghnia Kada werd op dinsdag 30 september thuis neergestoken door haar zoon. Die meldde zich vervolgens bij de politie en wees ze de weg naar het huis in de wijk Transvaal. Maar hulpdiensten konden de vrouw niet meer redden.
Ook de advocaat van El F. bevestigt dus dat de man psychische problemen had. 'Er speelde wel iets.' Wat precies, kan hij niet zeggen. Hij wacht nog op de rapportages van het Pieter Baan Centrum.