Brandweer en politie dringen bij Tweede Kamer aan op vuurwerkverbod

DEN HAAG - De brandweer en de politie pleiten donderdag in de Tweede Kamer voor een vuurwerkverbod. De brandweer wil een algeheel verbod voor consumenten, de politie houdt het bij een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen, dat geleidelijk moet worden ingevoerd. Dat schrijft De Telegraaf.
In de Tweede Kamer is nu geen meerderheid voor een vuurwerkverbod: alleen GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn voor, zo schrijft de krant. Maar lokale afdelingen van de PvdA zien ook al iets in een verbod.
In december bleek al uit een steekproef onder bijna 5.000 personen van Omroep West/EenVandaag dat maar liefst 55 procent van de inwoners van Zuid-Holland vindt dat alleen gemeentelijke vuurwerkshows moeten worden toegestaan met Oud en Nieuw.

Vuurwerkverbod bij ziekenhuizen

De gemeente Den Haag verbood tijdens de jaarwissseling het afsteken van vuurwerk op bepaalde plekken. In de buurt van ziekenhuizen in Den Haag mocht tijdens Oud en Nieuw geen vuurwerk worden afgestoken. Ook bij dierenopvangplaatsen en kinderboerderijen was vuurwerk verboden.