ROC Leiden en ID College binnen drie jaar samengevoegd

ROC Leiden gebouw 2015
ROC Leiden gebouw 2015
LEIDEN - Het ROC Leiden gaat binnen drie jaar fuseren met het ID College, dat zegt een woordvoerder van ROC Leiden zaterdag. Het dure gebouw bij station Leiden Lammenschans blijft behouden, maar het eveneens prijzige gebouw bij Leiden CS wordt in 2018 afgestoten. De school heeft inmiddels ook een veel lagere 'mbo marktconforme' huurprijs bedongen.
In de komende drie jaar werkt het ROC, dat grote financiële problemen heeft, toe naar de samenvoeging met het ID College. 'Het was de bedoeling dat we al komend schooljaar samen verder zouden gaan, maar dat is niet gelukt. We hebben nu wat extra tijd', zegt ook Alma Feenstra van het ID College.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs investeert 40 miljoen in het ROC Leiden. Dit bedrag moet de kwaliteit van het onderwijs waarborgen. 'Dat geld gaat niet naar de dure gebouwen, maar naar het onderwijs', zegt het ROC. Het ROC ging bijna failliet doordat de huisvestingskosten 11 miljoen per jaar bedroegen. De school huurt de gebouwen nu voor een veel lagere 'mbo marktconforme prijs', zegt het ROC.

Nieuwe directeur

Ricardo Winter wordt per 1 juni de nieuwe bestuurder van het ROC Leiden die deze samenvoeging in goede banen moet gaan leiden. 'We zijn blij dat hij het proces van samenvoeging kan gaan begeleiden', zegt Feenstra.