Den Haag wil delen Grote Marktstraat tijdelijk fietsvrij maken, veiligheid in het geding

De enorme hoeveelheid fietsen zorgen voor een rommelige aanblik.
De enorme hoeveelheid fietsen zorgen voor een rommelige aanblik.
DEN HAAG - De gemeente Den Haag vreest dat de enorme hoeveelheid fietsen in de Grote Marktstraat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Bezoekers aan de Haagse binnenstad worden daarom verzocht hun fietsen niet in de Grote Marktstraat te parkeren.
De gemeente wil ook de hoek Grote Markstraat-Grote Markt-Lutherse Burgwal fietsvrij houden. Politie, brandweer en ambulance moeten hier gebruik van kunnen maken; door de vele werkzaamheden in de binnenstad zijn de calamiteitenroutes verlegd.
De gemeente maakt met een graffitikunstwerk op de straat duidelijk welk deel van de straten fietsvrij moet blijven. Fietsers kunnen hun rijwiel wegzetten in de zijstraatjes of de gratis fietsenstallingen van Biesieklette. Het gaat om een tijdelijke maatregel van drie weken.

Hoofdpijndossier

Den Haag worstelt al langer met de enorme hoeveelheid fietsen in de Grote Marktstraat. Rondom de afgelopen Sinterklaasintocht werden al fietsen weggehaald en de gemeente zette ook fietscoaches in om het parkeren van rijwielen in goede banen te leiden.