Geschokte reacties na mishandeling zwanen bij voetbalclub DUNO in Den Haag

DEN HAAG - Bewoners in de Haagse wijk Waldeck zijn geschokt en verdrietig om het tragische voorval voor een zwanenfamilie rondom het complex van voetbalclub DUNO. Onbekenden mishandelden afgelopen weekend vader en moeder zwaan en namen hun pasgeboren zwaantjes mee.
‘Hoe kun je zoiets doen? Ik word hier echt emotioneel van’, aldus één van de omwonenden. Bij een andere vrouw schieten de tranen in haar ogen wanneer ze het slechte nieuws hoort: ‘Ik vraag me al dagenlang af waar ze zijn gebleven. Ik ben er helemaal stuk van’.
Bewoners van een naastgelegen flat zouden zaterdagavond gezien hebben dat jongelui de zwanen mishandelden. Ze zouden zijn geschopt en geslagen met een stok. De babyzwanen zouden in een doos zijn meegenomen.

Verkopen of thuishouden

‘Wie doet nou zoiets?’, vragen de omwonenden zich af. ‘Misschien verkopen, of thuishouden? Ik weet het niet. Wat zou je ermee moeten?’
Een jongetje van het naastgelegen kinderdagverblijf heeft een meer hoopvolle verklaring voor de verdwenen zwanen: ‘Ze zitten onder water!’.