Royaal Zorg, Haagse zorgorganisatie voor allochtone ouderen, groeit explosief

DEN HAAG - Royaal Zorg, de Haagse zorgorganisatie voor allochtone ouderen, is explosief gegroeid. Royaal Zorg is opgezet door drie Turkse zussen, die merkten dat oudere allochtonen behoefte hebben aan zorg waarbij rekening wordt gehouden met hun achtergrond.
De zussen Erarslan richtten Royaal Zorg in 2010 op. De instelling biedt dagopvang, thuiszorg, verpleging, begeleiding en ondersteuning en heeft een inloopspreekuur. In vijf jaar tijd is het aantal cliënten gegroeid tot 370 en is er werkgelegenheid gecreëerd voor 170 medewerkers, onder wie medewerkers die normaliter belemmeringen ervaren op de arbeidsmarkt. 'We zijn toen met drie personen begonnen. Nu staan we hier, en daar zijn we erg trots op', vertelt een van de zussen Erarslan.
Door de explosieve groei was de organisatie toe aan een nieuw en groter pand in Den Haag. En dat is er gekomen, in de Televisiestraat in Den Haag.

Veilig gevoel

'Ik ben blij dat mijn ouders thuiszorg ontvangen en zich veilig voelen', vertelt Hulya Kirmit-Dogan. 'Zij zijn de eerste generatie allochtonen die eigenlijk alleen maar gewerkt hebben en de Nederlandse taal niet goed beheersen.'
‘Bij Royaal Zorg merk ik dat er ook medewerkers zijn die de Turkse taal beheersen en de wensen van mijn ouders heel goed begrijpen en dat is voor mij weer een zorg minder', zegt ze lachend.