Van drugshandel verdachte 's-Gravenzander op vrije voeten

DEN HAAG - De 59-jarige man, die woensdag in 's-Gravenzande is opgepakt in verband met een grote drugszaak, is inmiddels weer op vrije voeten. Dat laat persofficier Ernst Pols van het Openbaar Ministerie vrijdag weten. De man blijft wel verdachte in de grote drugszaak.
Het is al de derde arrestatie
, die al een paar maanden loopt. Eerder werden
en
opgepakt. Beiden komen ook uit 's-Gravenzande.  De zaak is best ingewikkeld, vindt persofficier van het Openbaar Ministerie Ernst Pols.
Door de vondst van 400 kilo cocaïne in april van dit jaar in de haven van Rotterdam is het balletje gaan rollen. Al snel wees alles in de richting van de 54-jarige douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande en kon hij worden opgepakt. Nu blijkt dat Gerrit G. ook faciliteerde bij een drugsinvoer van 2.800 kilo hennep. Hij werkte samen met een 57-jarige plaatsgenoot en bloemenhandelaar. Deze man is ook opgepakt. Woensdag werd er dus opnieuw iemand opgepakt die ook meewerkte aan de drugshandel.
Toch lijkt het volgens Pols niet op een criminele organisatie waarbij mensen nauw met elkaar samenwerken. 'Gerrit G. faciliteert in meerdere drugszaken. Tijdens dit grootschalige opsporingsonderzoek komt er steeds meer aan het licht.' De persofficier sluit dan ook niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen zullen volgen.
De voorlopige hechtenis van de douanier en de 57-jarige man is onlangs door de rechter verlengd met drie maanden.