'Overleden gevangene Alphen aan den Rijn in elkaar geslagen door gevangenispersoneel'

© Dienst Justitiële Inrichtingen
ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die vorige week in een cel in Alphen aan den Rijn is overleden, zou in elkaar zijn geslagen door gevangenispersoneel. Dat zeggen medegevangenen.
De 40-jarige man had zondagavond 7 juni
. Leden van het Interne Bijstands Team (IBT) plaatsten hem daarom over naar een strafcel.
'Medegevangenen hebben hem toen nog een kwartier lang horen gillen', zegt advocaat Michel van Stratum, die ook een cliënt in de Geniepoort heeft. 'Ze zeggen dat hij door de IBT'ers in elkaar is gemept.' In de strafcel is de man onwel geworden, hij is daarom overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij de dag erop.

Verkeerde berichtgeving

In eerste instantie werd door een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie gesproken van natuurlijk overlijden door hartfalen. Daar moest de woordvoerder op terugkomen toen bleek dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de zaak.
Afgelopen weekend is sectie verricht, maar die heeft geen uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak. Er wordt nu onder meer nog toxicologisch onderzoek gedaan. Wat er aan de dood van de man vooraf is gegaan, is ook nog onderwerp van onderzoek, laat een woordvoerder van het OM weten.