Groen licht voor renovatie Villa Ockenburgh in Den Haag

DEN HAAG - Villa Ockenburgh in Den Haag kan gerestaureerd worden. Als het aan wethouder Joris Wijsmuller ligt, worden de plannen die vorig jaar werden gepresenteerd verder uitgewerkt.
Het landhuis moet
In het verderop gelegen chalet zou dan scoutinggroep De Rimboejagers moeten komen. De plannen zijn een initiatief van de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.
De gemeente trekt de portemonnee voor de restauratie. De stichting gaat Villa Ockenburgh huren. Om de kosten hiervoor te drukken, gaat de stichting op zoek naar fondsen. De restauratie begint niet eerder dan februari volgend jaar.

Eindelijk schot in de zaak

Wethouder Joris Wijsmuller is tevreden over de samenwerking met de initiatiefnemers. 'Er zit nu eindelijk schot in de ontwikkelingen voor Ockenburgh. Na de herinrichting en renovatie van het landgoed is nu eindelijk het monumentale landhuis aan de beurt. Het is goed dat de stichting haar kans grijpt om de villa een mooie bestemming te geven.'
De renovatie van villa Ockenburgh liet lang op zich wachten. Vorig jaar mislukte de verkoop van het landhuis, de dienstwoning en het chalet. Ook is er nog ruzie geweest tussen de gemeente en een projectontwikkelaar die eerder plannen had om van Villa Ockenburgh een hotel te maken.