Spetterend slotstuk Volvo Ocean Race Festival in Scheveningen

Den Haag - Rond de 150.000 mensen hebben dit weekend het Volvo Ocean Race Festival bijgewoond. Het driedaagse evenement in Scheveningen staat in het teken van de pitstop van de zeven boten van de grootste zeilwedstrijd ter wereld. Maar naast het sportieve gedeelte pakt de organisatie ook muzikaal behoorlijk uit.
Menig organisator zou met open mond kijken naar de artiestenlijst van het festival: DI-RECT!, Waylon, Golden Earring, Miss Montreal, Nielson, Gers Pardoel, Racoon, Typhoon en Anouk, die het zeilfeest zaterdagavond afsluit. En mede door de hoogstaande line-up trekt het evenement ruim 50.000 bezoekers meer dan vooraf beraamd.
'Het is veel meer dan een zeilfeest, dit is voor vrijwel iedereen leuk', zegt organisator Frans Sluyters, die goede hoop heeft dat Scheveningen binnenkort ook eens een écht etappe van de Volvo Ocean Race mag organiseren. 'De zeilers waren onder de indruk van wat er hier allemaal georganiseerd is.'

'Geschiedenis geschreven'

Donderdag kwamen de zeilboten verspreid over de nacht binnen voor een pitstop. De bestemming is immers Götenborg, waar de finish van de negen maande durende zeilwedstrijd is. Zaterdagmiddag vertrokken de zeven zeilboten, waaronder die van het Nederlandse Team Brunel, naar Zweden. Een dag eerder werden de Nederlandse zeilers, vier in getal, nog in het zonnetje gezet op het podium. Burgmeester Jozias van Aartsen repte: 'Jullie hebben geschiedenis geschreven!'.