Rechtszaak Govinda M.: huismeester en buurtbewoonster Melissa Finke overtuigd van huiselijk geweld

Leidschendam - In de rechtszaak van Govinda M., die vrijdag terechtstaat voor de dood van zijn toenmalige vriendin Melissa Finke uit Leidschendam, hebben onder meer de huismeester en buurtbewoonster verklaard zeker te weten dat er huiselijk geweld is gebruikt.
De huismeester zegt dat hij eerder had gezien dat Melissa een blauw oog had. Hij zei in de rechtszaal dat hij naar Govinda is gegaan om hem te vertellen dat hij naar de politie zou gaan als er nog eens iets met Melissa zou gebeuren. Volgens een buurtbewoonster zou Melissa hebben verteld dat ze twee keer eerder met een schaar was gestoken door Govinda. Die spreekt dat tegen.
Volgens de Officier van Justitie heeft Govinda zijn toenmalige vriendin in een flat aan de Dijkgraafstraat in Leidschendam op 29 mei vorig jaar in haar rug gestoken. Daardoor werden haar long en slagader geperforeerd. Govinda spreekt die lezing tegen en houdt vol dat zijn toenmalige vriendin een epileptische aanval kreeg en vervolgens in een mes is gevallen.

Melissa had haar tassen gepakt

In de gootsteen van het huis werd het bebloede mes gevonden. Opvallend is dat Melissa bij het incident haar jas aan had. Ook stonden tassen met kleren klaar, waardoor het erop leek dat ze wilde vertrekken. Volgens Govinda stonden de tassen met kleren klaar omdat Melissa bij een vriendin zou gaan logeren.
Hij en Melissa hadden flinke ruzie gekregen omdat zij geen film wilde kijken. In een WhatsApp-gesprek zou Govinda Melissa een 'hoer' hebben genoemd en hebben geschreven dat ze maar naar haar vriendje moest gaan. Vlak na dit gesprek zou het steekincident hebben plaatsgevonden.
Geëmotioneerd heeft de moeder van Melissa in de rechtszaal verteld hoezeer zij en haar familie Melissa missen. Ook voelen ze zich schuldig dat ze Melissa niet hebben kunnen beschermen.